Cor-i-Fay: fijnzinnig samenspel van Cor Bakker en Fay Claassen

Cor Bakker

’Cor-i-Fay’ : fijnzinnig samenspel van Cor Bakker en Fay Claassen

Betovering door muziek en zang

Pianovirtuoos

en gouden stem

tillen elkaar op

Luister naar de magische wisselwerking tussen Cor Bakker en Fay Claassen en je hoort het. Eén plus één kan veel meer zijn dan twee. Bij hun samenwerking tillen ze niet alleen elkaar naar het hoogste niveau, maar krijgt ook het repertoire dat ze brengen een extra lading. Daarom is hun programma ‘Cor-i- Fay’  het ontelbare veelvoud van muziek, tekst en betovering.

Cor Bakker is een vertrouwd gezicht als begeleider van Paul de Leeuw en als presentator van zijn eigen muzikale programma’s. Daarnaast speelde Cor in het jazz-circuit en ook in theatershows met onder anderen Karin Bloemen, Jenny Arean en Brigitte Kaandorp.

Fay Claassen begon als studente aan de Amsterdamse Kleinkunst akademie, waarna ze de afslag naar de jazz nam. Ze trad door heel Europa op met prestigieuze gezelschappen als de WDR Big Band en de Danish Radio Big Band. Ook kreeg ze applaus in uitverkochte concertzalen in Amerika, China en Japan. Voor haar veelgeprezen albums oogstte ze lof in de vorm maar liefst drie Edisons.

LIEFDE
Vanaf het begin van hun samenwerking was het een artistieke liefde op het eerste gezicht tussen pianist Cor en zangeres Fay. ‘Een muzikale romance’, noemen ze het zelf. ,,Midden in een lied werd ik zó door haar stem geraakt, dat de tranen over mijn wangen rolden. Het was een emotionele achtbaan’’, zegt Cor. ,,We halen het beste in elkaar naar boven. Met Fay kan ik alle lagen van een liedje aanboren en er een eigen kleur aan geven. Eén blik is genoeg om samen los van de grond te komen.’’

,,Zingen met Cor aan de toetsen, is magisch’’, vertelt Fay. ,,Als hij me begeleidt, voelt dat als totale vrijheid. Dan hoef ik niet meer over de noten na te denken en krijgt een lied een ziel. Als een schilderij dat van het doek afspat en tot leven komt.’’

EREPODIUM
Bij hun theaterconcert ‘Cor-i-Fay’ geven ze de mooiste liedjes een erepodium. Zo komen er Nederlandse juweeltjes voorbij van Annie M.G. Schmidt en het Klein Orkest, maar ook internationale successen van Cole Porter en John Lennon. Stuk voor stuk herkenbare nummers die je in het hart raken, omdat ze de deur openen naar herinneringen, verlangens en bijzondere momenten die iedereen met zich meedraagt.


ALGEMENE INFORMATIE


GRATIS DRANKJE
Deze voorstelling is incl. een gratis drankje naar keuze in Café ZUID 57. Graag je ticket laten zien bij onze medewerkers.