Can You See Us

Ook van Jou

Een theaterstuk door één van onze bezoekers!

Can You See Us, een stuk dat een kijk geeft in de wereld van kunst en cultuur, bekeken door de ogen van een jonge dame in de bloei van haar leven met een donkere huidskleur . Uitviering dans vanuit een fantastisch decorbouw. 

Een paradijs zo mooi, de vogels fluiten, op de achtergrond hoor je de zee zijn klanken weergeven. In een struik ligt een groot ei verscholen. Gekraak van alle kanten, een barst volgt, nog meer barsten volgen en ja daar zien we het al. Een voetje strekt zich door de schild van het gebarsten ei. Er word een mooi klein donker meisje geboren.

Een meisje dat zich vrij en ongedwongen voelt. Middels haar dans zal ze laten zien hoe ze zich voelt zodra ze in het systeem vast komt te zitten. Het leven in de witte wereld! Middels choreografie van modern tot aan klassiek zullen we u meezuigen in onze wereld, een wereld die nu moet gaan veranderen.

We leven in een multiculturele samenleving, diversiteit is nu een veelbesproken onderwerp. Echter is het wel zo dat diversiteit voor de mensen met een donkere huid niets toevoegt. We worden nog steeds in hokjes geplaatst, we worden nog steeds verteld dat we geen talent hebben of dat we de techniek beheersen.

Met Can You See Us willen we laten zien wat we in huis hebben en dat we gezien mogen worden. Het stuk is een anderhalf durende voorstelling waarbij ook anderen de kans krijgen zich puur en rauw te vertonen. Graag nemen wij jullie mee in het verhaal!