BUITEN Turkse Volksmuziek met Saz & Sintiromarus

Luister naar de fantastische Turkse Volksmuziek & Saz en na de pauze de hartstochtelijk muziek van zigeunerensemble Sintiromarus op ons buitenpodium!

TURKS VOLKSMUZIEK
Samen met Alper Kelekci gaan de leden Turkuaz (Turkse Koor Den Haag) liederen vanuit Turkse Volksmuziek uit Anatolia zingen. Meeste liederen gaan over de liefde, vreedzaam leven en de waardering van de mens.

Turkuaz bestaat al bijna 5 jaar en de enige Turkse Volksmuziek Koor in de Haag. Als Turkuaz vinden wij dat muziek bijdraagt aan de emancipatie en de participatie van de vrouwen in het bijzonder. Turkuaz heeft meermaals opgetreden bij Theater & Filmhuis Dakota en in diverse festivals in Den Haag.

SINTIROMARUS - MUZIEK VOL CULTURELE RIJKDOM & ETNISCHE DIVERSITEIT
Passie en hartstocht zijn de sleutelwoorden van het bijzondere zigeunerensemble Sintiromarus. Het ensemble is opgericht in oktober 2006 door primas Blishta Hoopman, achterkleindochter van Wijlen Tata Mirando.

Sintiromarus concerteerde op het Festival Classique, Vredenburg Utrecht, Philharmonie in Haarlem, Doelen Rotterdam, International Gipsy Festival Tilburg en in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Ook maakte het ensemble tournees naar Frankrijk, Italië en Duitsland. Tevens was het ensemble finalist op het Wereldculturen Muziekconcours in Vlaardingen en in oktober 2009 brachten zij hun 1ste CD “Latcho Drom” (goede reis) uit. April 2015 is de 2de CD uitgebracht genoemd “Impressions of Gipsy Life”.

Of ze nu een Hora, een Csàrdàs of Hongaarse dansen van Brahms spelen. Sintiromarus speelt muziek die al bij de allereerste maten de weg weet te vinden naar het hart met hun eigen “klassieke zigeunersound”.

Beleef door muziek en verhaal het leven van de Sinti en Roma. Sintiromarus verwekt sensatie met hun muziek vol vuur passie en hartstocht. In hun muziek beleef je de reizen, herken je de culturen waarmee de zigeuners tijdens hun trektochten kennis maakten. De hunkering, de melancholie, feesten en je even vrij als een vogel voelen klinkt door in hun virtuoos spel. Primas Blishta Hoopman, sintezza van origine, schrijft sinds kort haar eigen composities voor Sintiromarus waarin zij als vrouwelijke primas laat zien en horen dat de zigeunermuziek de wereldtaal is die spreekt van ziel tot ziel. In haar composities hoor je haar eigen zigeuner ritme en muzikale vrijheid, die de weg weet te vinden naar het hart.


CREDITS
Sintiromarus:
Blishta Hoopman (viool)
Andor Horvath (bas)


ALGEMENE INFORMATIE
Turks Volksmuziek met Saz: Ismail Gozuberk
Sintiromarus: www.blishtazaffia.com


GRATIS DRANKJE
Deze voorstelling is incl. een gratis drankje naar keuze in Café ZUID 57. Graag je ticket laten zien bij onze medewerkers. 


HAPJE ETEN?
Tijdens het Buitenpodium – Turkse Volkmuziek met Saz & Sintiromarus, serveert Café ZUID 57 twee heerlijke maaltijden:

- Köfte met brood en garnituur (halal, geen varken)
- Libanese Falafel met salade en aioli (vega)

>>Reserveer nu via deze LINK 
N.B. tijdens de events en filmvoorstellingen is het terras op het buitenterrein gesloten.


Het live(stream) programma van de maand juni en juli van Theater & Filmhuis Dakota is een samenwerking met de Gemeente Den HaagFonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten.