Boventoon

Ruben Hein

Als een grondtoon het uiterlijk is, dan zijn de boventonen eigenschappen, herinneringen, ervaringen, gevoelens en meningen. Samen zorgen ze voor een volle klank.  In zijn theatertour laat Ruben Hein zien welke boventonen samen met zijn muziek zijn persoonlijke identiteit vormen.

Ruben Hein staat bekend om zijn warme stemgeluid en doorvoelde pianospel. Ruben won de Edison Publieksprijs 2013, heeft twee Radio 6 Awards voor Beste Soulartiest op zijn nachtkastje staan en is bij het grote publiek bekend van het tv-programma Wie is de Mol? Zijn laatste album heet ‘Groundwork Rising’. 

In zijn eerste soloprogramma maakt Ruben muziek, haalt hij herinneringen op en laat hij zien hoe het is om een plaat te maken. Ruben sloot zich voor zijn laatste album ‘Groundwork Rising’ op in een bos. Met als gezelschap alleen een rammelende, rode piano.

Lees HIER een interview dat Ruben Hein hield met Margriet


RECENSIES

‘Zijn pianospel is telkens verbluffend … als een ontmoeting tussen Oscar Peterson en Rufus Wainwright’ - NRC ****

‘Hein overtuigt vooral met zijn warme stemgeluid, doorvoelde pianospel en bovenal een eigen muzikale identiteit.’ - Theaterparadijs ****

‘Zeker in het theater maken de heldere kop-en-staart nummers veel indruk’ - Theaterkrant 


ALGEMENE INFORMATIE
www.rubenhein.nl


Drankje inclusief. De kaartprijs is inclusief een drankje in de pauze. Als er geen pauze is, krijgt u het drankje na de voorstelling.