André het Astronautje 4+

SuperZondag

Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte?

In André het Astronautje onderzoekt een kleine jongen deze vragen vanachter zijn computer. Met behulp van het internet bereidt hij zich voor op zijn reis naar de maan. Hij zoekt en klikt en het ene na het andere pakket wordt bezorgd. Uit één doos haalt hij de aarde, uit een volgende de loeihete zon. Het zonnestelsel ontstaat

in vloeiende bewegingen, ondersteund door prachtige muziek. De jongen bouwt en repareert en reist met een zelfgebouwde raket naar de maan. Eenmaal op de maan gaat hij op onder- zoek en doet hij een bijzondere ontdekking.

Deze voorstelling is gebaseerd op het boek André het Astronautje, van Andre Kuipers.
In deze solovoorstelling, met o.a. de stem van André Kuipers, maken de kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze kwetsbare planeet.

EXTRA: Kom je ook lekker spacen bij Dakota? 🚀🛸

Knutsel je eigen planetenslinger 🪐-⭐️ -🌍- ☄️-🌔 in onze space knutselhoek. Wij zorgen voor de ruimtelijke aankleding en buitenaardse ruimte snacks!

CREDITS
gespeeld door klein amsterdam producties spel christian van eijkelenburgof charlotte ha of melle berendse regie albert klein kranenburg concept albert klein kranenburg en christian van eijkelenburg muziek daan van west voice-over andré kuipers decor gunilla andersson kostuum anita bossinade producent klein amsterdam producties illustraties paco vink, spaceplays bv met dank aan kickstart cultuurfonds