Amélie – 20th anniversary

Regisseur: Jean-Pierre Jeunet / Frankrijk / Duur: 120 minuten

INLEIDING
De bekende Franse filmklassieker ‘Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain’ viert dit jaar zijn 20ste verjaardag en is daarom terug in ons filmhuis. 

Audrey Tatou veroverde de harten van vele filmliefhebbers als de intrigerende Amélie Poulain.  

Speciaal voor deze jubileumvertoning hebben we Caroline de Nerée gevraagd een inleiding te verzorgen. Caroline werd dit jaar benoemd tot de beste filmdocent van Zuid-Holland en is momenteel in de race voor filmdocent van het jaar. Zij neemt je op 28 en 29 december in haar inleiding mee langs de ins en outs van deze bijzondere film.


DE FILM
Amelie Poulain werkt als serveerster in een café in de Parijse wijk Montmartre en observeert graag mensen terwijl ze haar fantasie de vrije loop laat. Maar dan ontdekt ze haar ultieme levensdoel: andermans problemen oplossen. Zo helpt ze de conciërge van haar appartementencomplex, die de hele dag port drinkt terwijl ze tegen haar opgezette hond praat. Maar ook Georgette, haar hypochondere collega. En ‘de man van glas’, haar buurman die aan huis gekluisterd zijn leven leidt via de Renoir-reproducties die hij schildert. Amélies missie wordt onverwachts verstoord wanneer ze de zonderlinge jongen Nino Quincampoix ontmoet. Twintig jaar later zal Amélie je opnieuw betoveren.


PRAKTISCHE INFORMATIE TEN AAN ZIEN VAN HET CORONATOEGANGSBEWIJS

 • Vanaf 25 september is iedereen welkom op vertoon van je kaartje, identiteitsbewijs en geldig Coronatoegangsbewijs.
 • Het bewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.
 • Je krijgt een Coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag (uitsluitend via Testen voor Toegang, een zelftest is niet geldig) van maximaal 24 uur oud hebt. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft.
 • Je kunt je Coronatoegangsbewijs tonen via de CoronaCheck-app of op papier.
  LET OP: een Coronatoegangsbewijs op papier is uitsluitend geldig wanneer deze is aangevraagd via coronacheck.nl.
  Hier kun je een papieren versie met QR-code downloaden en uitprinten.
 • Wil je je laten testen dan kunt u hiervoor een afspraak maken op www.testenvoortoegang.org.
  LET OP: dat je deze afspraak niet te ver voorafgaand aan de aanvangstijd van de film of voorstelling maakt. De test mag maximaal 24 uur oud zijn.

Geen smartphone? Geen probleem!
Heb je geen smartphone tot je beschikking, dan kun je een geldig papieren Coronatoegangsbewijs aanvragen via www.coronacheck.nl. Lukt dat ook niet, dan kun je bellen naar 0800-1351.

LET OP: dat je dit telefonisch aangevraagde bewijs gemiddeld na een werkweek in huis hebt. Meer informatie over de regels en mogelijkheden lees je HIER.

Kaarten

 • Do 23 Dec 19:00
  Normaal - Film: €8,00
 • Vr 24 Dec 10:45
  Normaal - Film: €9,00
 • Di 28 Dec 16:15
  Normaal - Film: €8,00
 • Wo 29 Dec 16:15
  Normaal - Film: €8,00
 • Do 30 Dec 18:45
  Normaal - Film: €8,00