Amélie – 20th anniversary

Regisseur: Jean-Pierre Jeunet / Frankrijk / Duur: 120 minuten

INLEIDING
De bekende Franse filmklassieker ‘Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain’ viert dit jaar zijn 20ste verjaardag en is daarom terug in ons filmhuis. 

Audrey Tatou veroverde de harten van vele filmliefhebbers als de intrigerende Amélie Poulain.  

Speciaal voor deze jubileumvertoning hebben we Caroline de Nerée gevraagd een inleiding te verzorgen. Caroline werd dit jaar benoemd tot de beste filmdocent van Zuid-Holland en is momenteel in de race voor filmdocent van het jaar. Zij neemt je op 29 en 30 december in haar inleiding mee langs de ins en outs van deze bijzondere film. Hier hoef je geen apart kaartje voor te reserveren.


DE FILM
Amelie Poulain werkt als serveerster in een café in de Parijse wijk Montmartre en observeert graag mensen terwijl ze haar fantasie de vrije loop laat. Maar dan ontdekt ze haar ultieme levensdoel: andermans problemen oplossen. Zo helpt ze de conciërge van haar appartementencomplex, die de hele dag port drinkt terwijl ze tegen haar opgezette hond praat. Maar ook Georgette, haar hypochondere collega. En ‘de man van glas’, haar buurman die aan huis gekluisterd zijn leven leidt via de Renoir-reproducties die hij schildert. Amélies missie wordt onverwachts verstoord wanneer ze de zonderlinge jongen Nino Quincampoix ontmoet. Twintig jaar later zal Amélie je opnieuw betoveren.

Het is helaas niet mogelijk om deze filmkaarten online te bestellen.
U kunt voor reserveringen bellen met de kassa van Theater Dakota tel: 070 3265509 of mailen naar kassa@theaterdakota.nl.

Hapje eten voor of na de film? Dat kan! Reserveer je tafeltje via 070 326 5509 of via cafezuid57@theaterdakota.nl