• WE ZIJN WEER OPEN! – VANAF 19 NOVEMBER

  Yes! We kunnen jullie weer zien <3Vanaf donderdag kun je weer mooie films in onze knusse filmzaal zien of jouw favoriete artiest live on stage bij Theater & Filmhuis Dakota! Uiteraard in een veilige setting maken we er samen een mooie belevenis van.
  Lees deze blog
 • THEATER & FILMHUIS DAKOTA IS VAN 5 T/M 18 NOVEMBER GESLOTEN

  Lief publiek, We hopen dat het goed met u gaat! Dinsdagavond 3 november zijn er tijdens de persconferentie aangescherpte maatregelen uitgesproken. Deze raken ons allemaal. Ook wij moeten helaas weer voor 2 weken onze deuren sluiten. U had kaartjes gekocht voor een voorstelling of film in ons theater. Deze gaat…
  Lees deze blog
 • “I am Greta” – aangrijpende film met en over Greta Thunberg

  Alarm! Pasgeboren baby’s die de fles krijgen, slikken naar schatting iedere dag enkele miljoenen micro-plasticdeeltjes in. De aarde warmt nog sneller op dan gedacht: dit jaar was wereldwijd het warmste sinds mensenheugenis. Het is de hoogste tijd het klimaat en milieu (weer) heel hoog op de agenda te zetten. Corona…
  Lees deze blog
 • ARAB FILM – ZO 15 NOVEMBER IN DAKOTA!

  Op zondag 15 november 2020 is Arab Film terug in Theater & Filmhuis Dakota! Prachtige films en verhalen uit de Arabische cultuur, voor jong en oud(er). Maak het samen mee en kom gezellig langs! Voor de volwassenen hebben we een heerlijke zondagmiddag met twee Arab films. Zie de grappige film…
  Lees deze blog
 • AL GETRIGGERD DOOR DIT TALENT?

  Rayen Panday is op zaterdag 31 oktober (19.00 uitverkocht, 21.00 uur) weer in the house en vraagt zich in zijn vijfde solo af: wat is er nog écht speciaal? Hij is niet te beroerd om de trekker over te halen en dwingt het ene na het andere lachsalvo af. Terwijl…
  Lees deze blog
 • Zet je schoen bij Dakota!

  1 week geleden

  Op 22, 25 ,28 en 29 november kun je na De Grote Sinterklaasfilm een DIY schoenknutselplaat ophalen bij de balie. Deze schoen kun je thuis in elkaar zetten en mag je dan tot 2 december bij Dakota komen zetten.

  Tussen 3 en 5 december mogen de schoentjes weer opgehaald worden en heeft Sint er een verrassing in gedaan!

  Zet je ook je schoen bij Dakota?

 • Een hart onder de riem van Directeur Maarten Bakker

  3 weken geleden

  Vanuit zijn eigen huiskamer wil onze Directeur Maarten Bakker jullie allemaal een hart onder de riem steken.

  Lief publiek, dit zijn geen makkelijke tijden, maar zorg en wees lief voor elkaar. Hopelijk kunnen wij jullie weer snel verwelkomen in ons theater en filmhuis, want missen doen we zeker!

  Met goede moed gaan wij door, zodat we straks samen, maar op afstand kunnen genieten van kunst & cultuur in onze buurt!

  Tot snel en lieve groetjes van,

  Team Theater & Filmhuis Dakota

 • Verrassend Theater over Een Spannende Rechtzaak!

  4 weken geleden

  Deze rechtszaak, die ook wel 'The Biggest Lawsuit On The Planet' wordt genoemd, is het uitgangspunt voor de nieuwe documentaire voorstelling van Firma MES.

  Met advies van (klimaat)journalist Jelmer Mommers van De Correspondent, onderzoekt Firma MES wat deze en soortgelijke zaken betekenen voor de klimaatproblematiek en voor onszelf. Wat betekent het om een strijd aan te gaan die zoveel groter is dan jij? En wat kunnen wij leren van Jayden F.? Te zien op donderdag 12 november (19.00, 21.15 uur). Er zijn nog maar een paar kaarten dus wees er snel bij!

  >>Voor kaarten en info: https://www.theaterdakota.nl/.../biggest-lawsuit-on-the.../

 • Tik Tak Slaap (2+)

  1 maand geleden

  Zie de grappige, lieve en herkenbare voorstelling 'TIK TAK SLAAP (2+)' samen met je kleine op vrijdag 30 oktober (10.00 uur) in Theater & Filmhuis Dakota!

  In de peutervoorstelling: 'Tik Tak Slaap,' tovert een actrice een ladekast om tot een huis vol verrassende kamers en verdiepingen. Met een kleine pop, mooie beelden en hilarische geluiden speelt zij het verhaal van Pop die bang is in het donker en Mama die maar niet aan zichzelf toekomt. Met mooie triangelmuziek, poppenspel, lampjes en herkenbare thema’s is dit een geweldige beleving voor de kleintjes!

  >>Voor kaarten en info: theaterdakota.nl/event/tik-tak-slaap-2/

 • Inleiding ‘Naar de film met Rob’ – ‘Adam’

  3 maanden geleden

  Deze 'Naar de film met Rob' was onderdeel van het Ook van Jou - Festival: Dakota Start met Jullie van Theater & Filmhuis Dakota.

  Wie kent onze filmkenner en filmfanaat Rob Lubbersen niet? Hij gaf jarenlang inleidingen bij de films die in Dakota werden vertoond en zal eens per maand een bijzondere tip uitlichten!

  Op vrijdag 4 september gaf Rob een inleiding over de ontroerende film Adam. Deze film was gratis te bezoeken tijdens ons Ook van Jou - Festival!

  Over Adam
  Adam is de eerste feature film van regisseur Maryam Touzani, die ook het script schreef. Op ingetogen wijze toont ze twee vrouwen die elkaar een toekomst bieden.

  Bekijk hier nogmaals de inleiding en zie de film in onze knusse filmzaal in Dakota!

Lees meer