• Den Haag FM & TEAM DAKOTA!

  Wij begonnen de maandagochtend bij Den Haag FM Daar hadden collega Ellen en buurtbewoner Ahlem een interview met Ivar van Lingen die meer wilde weten over de Zomerweek KIDS en onze gloednieuwe buurtfilm Mijn Wijk…
  Lees deze blog
 • OOK VAN JOU – BUITENBIOSCOOP OP LOCATIE!

  Samen met diverse organisaties uit Escamp organiseert Theater & Filmhuis​Dakota in de maand juli heel veel leuke dingen! Van fietstochten tot dansclinics, lekkere muziekoptredens, ​een verhalenwandeling, leuke theaterworkshops, een Q&A met YouTube sensatie​ Sloegie; van alles voor jong en oud en meer! Maar ook deze zomer kunnen we weer genieten van de Ook van Jou – Buitenbioscoop! Op vrijdag 2 juli bij Bibliotheek Bouwlust, woensdag 7…
  Lees deze blog
 • YOU.NG – The Auditions

  3 maanden geleden

  It’s been a long time... Maar we zijn READY, AANWEZIG & DRUK BEZIG!

  Shoutout naar iedereen die onze flyer van de YOU.NG Auditiedag heeft gedeeld, want de opkomst was 🔥 Dank aan alle auditanten die geweest zijn!

  Ben jij benieuwd waar YOU.NG De Film precies over gaat & wie de cast is? Blijf onze Instagram (@youngdefilm) checken voor onze journey naar YOU.NG De Film ✨

  DE FILM
  ‘Your Online Usage Next Generation’ (YOU.NG), is een film waarbij we de keerzijde van het online gebruik bij jongeren zullen belichten. Doormiddel van beeld en audio zullen er verhalen in verschillende disciplines (dans, theater, muziek, zang) worden verteld die de risico’s van het internet zullen weergeven. Daarnaast willen we met YOU.NG ook een stukje bewustwording creëren onder deze doelgroep en het online pesten, sexting en de verslavende werking van social media/ telefoon onder de aandacht brengen.

  ONLINE GEBRUIK BIJ JONGEREN
  Internet is niet meer weg te denken uit ons leven en zo ook niet onder de jongeren. Vrijwel alle jongeren (12-25 jr.) gebruiken dagelijks internet en daarbij is “het gebruik van mobiele apparaten enorm gestegen” (jongenjewilwat.nl). Het is natuurlijk superleuk om al je vrienden te volgen, foto’s en filmpjes te liken en je eigen profiel up-to-date te houden, maar het internet heeft ook een keerzijde. In de huidige maatschappij hebben namelijk steeds meer jongeren te maken met de “do’s en don’ts” van activiteiten en diensten op internet, alsook de gevolgen hiervan. Met YOU.NG hopen wij samen met de jongeren in Den Haag aan de slag te gaan en een mooie film te maken over dit onderwerp!

  DE CHOREOGRAAF & THEATER- EN FILMMAKER: CLIFTON VELDWACHTER
  Clifton Veldwachter is een veelzijdige entertainer en theatermaker. Zijn kennis en ervaring wordt op verschillende manieren ingezet door bedrijven, artiesten en theaters. Daarnaast is hij als choreograaf ook
  een bekende in de danswereld. Achter de schermen ondersteund hij danstalenten met het hun keuzes door handvatten te bieden voor de toekomst.

 • We gaan nog steeds door! #OokvanJou

  3 maanden geleden

  Lief publiek,

  Wat missen we jullie ontzettend, maar achter elke storm schijnt de zon. En deze zonnestralen delen we graag met jullie!

  Binnenkort starten we namelijk met de Muzikale Meivakantie op 6,7, en 8 mei. Daarbij zullen we een aantal muziekworkshops voor kinderen brengen in de wijken. Zo gaan we met de artiesten van ‘DRUMDRUMDRUM’ en met het Ukkieconcert van Club Ghazal, langs bij de buurthuizen in Moerwijk, Rustenburg-Oostbroek en op het plein van Dakota.
  Ook hebben we samen met ouderenorganisaties een danseres van “bewogenbewegen” uitgenodigd om op een aantal locaties in de wijk op muziek te dansen. En hopen we de ouderen een hart onder de riem te steken in deze soms eenzame tijd.

  Op 6 en 7 mei zullen de activiteiten in een besloten kring worden geprogrammeerd, maar op 8 mei staat het plein van Theater & Filmhuis Dakota in het teken van de Muzikale Meivakantie! WANT: tussen 14.00 – 16.00 uur kun kids (6-8 jr. en 9-12 jr.) meedoen aan de muzikale middag op ons plein. En er is meer, want er is ook een Muzikale Speurtocht in en om ons gebouw.

  Ga dus lekker aan de slag in de buitenlucht met toffe workshops. Tot dan!

  En uiteraard mogen we de heerlijke TV-FILM-TIPS van onze filmkenner en filmfanaat Rob Lubbersen niet missen, want al enige tijd deelt onze vriend prachtige tv tip met een recensie zoals hij dat kan (lees meer op onze website en social media). Kijk en geniet mee, want elke week worden er weer nieuwe tips gedeeld.

  Daarnaast zijn we ook gestart met de online Peuterdans van Juf Katelijn! Met elke keer een nieuw thema waarbij peuters en ouders/verzorgers/opa’s en oma’s kunnen aansluiten. Hoe mooi is het om deze interactie te zien. Maak het dus samen – vanuit je huiskamer – mee en beleef deze mooie Peuterdansjes!

  En we hebben nog meer leuk nieuws! Want vanaf woensdag 28 april is het terras van Café ZUID57 beperkt geopend. Maandag t/m vrijdag ben je – na gezondheidscheck en registratie (aan de deur) – welkom ons het zonnige terras. Dus kom langs voor een lekkere cappuccino met appeltaart of een tosti!

  LET OP: Café ZUID57 is open van 12.00 tot 15.00 uur.

  De komende tijd gaan we samen met TEAM DAKOTA de mogelijkheden bekijken over onze zomerplannen. Je kunt dus nog steeds op ons blijven rekenen en dat laten we jullie ook graag weten middels onze nieuwe campagne!

  Je bent niet alleen, want Dakota is nog steeds #OokvanJou #Ooknu!

  Blijf ons dus vooral volgen voor meer informatie over de komende tijd. En hou nog even vol lieve bezoekers <3 Groetjes, Team Dakota P.s. deze gave campagne is ook verspreid in het stadsdeel Escamp. Spot jij een poster. Stuur dan foto per e-mail naar nandita@theaterdakota.nl. Dat vinden wij heel leuk om te zien!

 • Vlog 19_ Collega Vera maakt van onze kleine bezoeker Quinte een leeuw!

  3 maanden geleden

  Collega Vera is naast haar werkzaamheden bij Dakota ook make-up artist! En voor Koningsdag maakte zij van onze kleine bezoeker Quinte een leeuw! Maar natuurlijk kan je in de meivakantie ook nog een leeuw zijn. Dus vraag je mama of papa om je mee te helpen en ga dan samen met je vriendjes en vriendinnetjes op safari door de wijk ;-)

  Dankjewel lieve Quinte en mama voor het komen, stilzitten en de gezelligheid!

 • Vlog 18 – Team Dakota deelt Paastips!

  4 maanden geleden

  Collega’s Vera en Nandita gingen aan de slag en delen twee lekkere Paastips 🐣

  CHEESY CHICKEN
  - 2 sneetjes brood
  - 2 plakjes kipfilet
  - 1 eetlepel pesto
  - 2 plakken kaas (oud/jong of Mozarella)
  PAASHAAS BROODJE
  - 2 sneetjes brood
  - plakje komkommer
  - plakje kaas
  - radijsje
  - peen
  - smeerkaas/roomkaas (niet in de video, maar ook heel lekker erbij)

  Namens Team Dakota wensen we jullie allemaal een VROLIJK PASEN! 💛

Lees meer