Back to Blogs & Vlogs

YOU.NG(eren) en social media – de nieuwe film van Clifton Veldwachter en Dakota!

Internet is niet meer weg te denken uit ons leven en ook onder de jongeren (12-25 jr.) is het dagelijks internetgebruik en daarbij “het gebruik van mobiele apparaten enorm gestegen” (jongenjewilwat.nl). Het is natuurlijk superleuk om al je vrienden te volgen, foto’s en filmpjes te liken en je eigen profiel up-to-date te houden, maar het internet heeft ook een keerzijde. In de huidige maatschappij hebben namelijk steeds meer jongeren te maken met de “do’s en don’ts” van activiteiten en diensten op internet, alsook de gevolgen hiervan.

Met onze nieuwe film YOU.NG – Your Online Usage Next Generation, een samenwerking tussen de veelzijdige entertainer, Clifton Veldwachter en Theater & Filmhuis Dakota, willen we de keerzijde van het online gebruik bij jongeren belichten. Doormiddel van beeld en audio zullen er verhalen – die de risico’s van het internet zullen weergeven – in verschillende disciplines (dans, theater, muziek, zang) worden verteld door jongeren uit Den Haag. Daarnaast willen we met deze film ook een stukje bewustwording creëren onder deze doelgroep en het online pesten, sexting en de verslavende werking van social media/telefoon onder de aandacht brengen.

Binnenkort is de film YOU.NG te zien bij Theater & Filmhuis Dakota. Houd onze website: www.theaterdakota.nl in de gaten voor meer informatie en kom de film vooral zien met de hele familie!

>> Volg het Instagram kanaal @youngdefilm en blijf op de hoogte van wat onze YOU.NGsters doen!