Back to Blogs & Vlogs

Wie komt Lien zien?

Op vrijdag 17 september (20.15 uur) treed onze Lien Cornelissen op in Dakota! Lien is kind aan huis en wij zijn mega trots op wat ze allemaal heeft gedaan en bereikt in de afgelopen jaren. Haar voorstelling ‘Ik kom hier niet weg met hippe sneakers’, gaat over aanpassen, opnieuw beginnen, jezelf ontdekken en het adviseren van wijze oude mannen die hippe sneakers dragen. Komt dat dus zien!

Een kaartje voor de voorstelling kost €15 (Ooievaarspas €7,50) en is inclusief een drankje. Reserveer je kaarten online of via kassa@theaterdakota / 070 326 55 09.

WIE IS LIEN?
Lien is een dorpsmeisje dat in café Paradiso speelde voordat ze er ooit als bezoeker kwam. Ze groeide op in de Achterhoek en verhuisde na een studie rechten in Nijmegen naar de Randstad om advocaat te worden. Verwonderd en verweesd in een onbekende wereld voelde ze zich veruit het meeste thuis bij cabaret voor advocaten. Waarmee ze haar vak en collega’s op de hak kon nemen. Ze wist wat haar te doen stond en gaf ruimte aan haar liefde voor muziek en kleinkunst. Nu schrijft ze, zingt ze en speelt ze. Met haar liedjesprogramma van gevoelige en scherpzinnige liedjes laat ze je niet meer ontsnappen aan belangrijke dingen in het leven. Tussendoor vertelt ze erover. Op haar manier. Luchtig en relativerend.

“Dakota voelt voor mij als thuiskomen. Jaren geleden zette ik hier mijn eerste stappen op een Haags podium. Ik heb me steeds ontzettend welkom en aangemoedigd gevoeld. En heb dan ook heel veel zin om onze show hier te gaan spelen!”

DEBUUTALBUM ‘DIT GAAT NERGENS OVER’
Het debuutalbum van Lien Cornelissen is op 13 augustus uitgebracht en zal op alle streamingsdiensten te beluisteren zijn.

Het is een album met scherpe teksten, lichtvoetig gebracht. Zoals dat lied over haar pensioen. Want je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Of het lied ‘Advies aan een wijze oude man’ waarin ze de rollen eens omdraait. Gek genoeg een album vol herkenbare thema’s die je niet laten ontsnappen aan belangrijke dingen in het leven.”

Tot 17 september!