Vacature bestuursondersteuning cultuurankers

Het directieoverleg Cultuurankers zoekt per direct:

Bestuursondersteuner / notulist (8 uur per week, zzp)

Voor het directieoverleg van de Haagse Cultuurankers zoeken we per direct een bestuursondersteuner die de vergaderingen voorbereidt en notuleert. Deze bestuursondersteuner is ook de schakel tussen het directieoverleg en het gezamenlijk overleg van de marketeers van de Cultuurankers.

Het Directieoverleg is een zeswekelijkse overleg van de directeuren van de acht Cultuurankers in Den Haag. Ieder stadsdeel in Den Haag heeft een Cultuuranker: een culturele instelling (theater, museum of bibliotheek) waar bewoners dichtbij kunnen genieten van (jeugd)theater, dans, film, literatuur, muziek of cabaret. De cultuurankers maken, elk in hun eigen stadsdeel, cultuur toegankelijk voor de bewoners in de wijken. We spelen ieder op onze eigen manier in op de eigenschappen en behoeftes van de wijken om ons heen. Met vraaggerichte, laagdrempelige, activiteiten bereiken wij die Hagenaars die niet vanzelfsprekend met cultuur in aanraking komen.
De cultuurankers werken nauw met elkaar samen, zo ontwikkelen we gezamenlijke activiteiten en delen we ervaringen met elkaar.

Taken van de bestuursondersteuner:
– Met de voorzitter de bestuursvergaderingen plannen en voorbereiden;
– Verslagen maken van de vergaderingen;
– De uitvoering van actiepunten in de gaten houden;
– Het organiseren en voorzitten van een tweemaandelijks overleg van de marketeers, en terugkoppeling geven in het directieoverleg;
– Op verzoek van het bestuur andere activiteiten (mede) organiseren zoals (netwerk)bijeenkomsten, heidagen, coördinatie gezamenlijke projecten;

De bestuursondersteuner wordt aangestuurd door de voorzitter van het overleg. Op dit moment is dat de directeur van Theater en Filmhuis Dakota.

Onze ideale kandidaat:
– Heeft ervaring op het gebied van bestuur ondersteuning en notuleren
– Is goed in communicatie, in woord en geschrift
– Is pro-actief en oplossingsgericht
– Heeft affiniteit met het werk van de Cultuurankers
– Is woonachtig in Den Haag of omgeving
– Heeft ervaring met marketing en PR maar is niet vereist, wel een pré.

Bovenstaande zal in opdracht vorm uitgevoerd worden door een ZZP’er en is vooralsnog voor de periode april 2023 tot en met december 2024. Tussentijds wordt de opdracht per zes maanden geëvalueerd met het directieoverleg.

Interesse? Reageer dan met een motivatie en CV voor 10 maart 2023 via sollicitatie@theaterdakota.nl

Bij vragen kun je contact opnemen met Maarten Bakker via:
maarten@theaterdakota.nl  / 06-54983066