Movies That Matter Filmfestival – GEANNULEERD!

LET OP: DIT FESTIVAL IS GEANNULEERD.

Van vrijdag 20 t/m vrijdag 27 maart is het Movies That Matter – Filmfestival in Theater & Filmhuis Dakota! Wij hebben een selectie gemaakt van onze favoriete en meest spraakmakende films van dit festival. Bekijk hieronder het programma en klik op de titels van de film voor meer informatie en kaarten.


OVER MOVIES THAT MATTER “Movies That Matter gelooft in de kracht van film als instrument om de onverschilligheid te bestrijden. Film heeft meer dan ieder ander vermogen ogen te openen. Het kan aanzetten tot invoelen en meevoelen, tot nadenken en napraten…” Het is een filmfestival wat middels film de dialoog wil stimuleren over een rechtvaardige wereld, de beïnvloeding van de publieke opinie en de motivering tot inzet voor mensenrechten en een duurzame samenleving. Movies That Matter heeft de visie dat de kunstvorm film een buitengewoon sterk medium is. Daar waar het in woord en geschrift soms niet lukt mensen echt te raken, kan cinema wél door onverschilligheid of cynisme heen breken. Juist dít vermogen maakt film het middel bij uitstek om mensen te betrekken bij de strijd voor mensenrechten en een duurzame samenleving. Ze genereren impact door een spiegel voor de mens te houden, inzicht te geven en vragen te stellen en zien film echter nooit als sluitend pleidooi, maar als startpunt van een proces van meningsvorming. Bekijk HIER de trailer van het Movies That Matter Filmfestival.


PROGRAMMA MOVIES THAT MATTER FILMFESTIVAL IN DAKOTA VRIJDAG 20 MAART 16.00 uur: ‘Deux’ Buurvrouwen Madeleine (Martine Chevallier) en Nina (Barbara Sukowa, Hannah Arendt, Romance & Cigarettes) zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde. Maar niemand weet dat deze vrouwen meer delen dan hun trappenhuis.  ZATERDAG 21 MAART 18.30 uur: ‘Fahim’ Hartverwarmend, waargebeurd verhaal van schaakwonderkind Fahim Mohammad. Nadat hij en zijn vader uit Bangladesh naar Frankrijk zijn gevlucht, wordt Fahim ontdekt door de excentrieke schaakcoach Sylvain (Gérard Depardieu). Terwijl Fahim zich voorbereidt op de Franse nationale schaakkampioenschappen, hangt zijn vaders toekomst in Frankrijk aan een zijden draadje. WOENSDAG 25 MAART 19.00 uur: ‘Adam’ Adam is de eerste featurefilm van regisseur Maryam Touzani, die ook het script schreef. Op ingetogen wijze toont ze twee vrouwen die elkaar een toekomst bieden. De zwangere, ongetrouwde Samia is op zoek naar een dak boven haar hoofd en klopt aan bij Abla, weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda. DONDERDAG 26 MAART 16.00 uur: ‘Fahim’ VRIJDAG 27 MAART 11.00 uur: ‘Deux’ 18.30 uur: ‘The Apollo’ Swingende documentaire over het bekende Apollo Theater in Harlem, New York. Ella Fitzgerald, Lauryn Hill en een twaalfjarige Stevie Wonder – talloze artiesten passeren de revue. De film toont de niet te onderschatten rol die het theater speelde in de carrière van zwarte artiesten en de zwarte gemeenschap in New York. LET OP: De film ‘The Apollo’ is zonder Nederlandse ondertiteling


EXTRA INFORMATIE Heb je een kortingscode? Koop dan je kaartje online via www.moviesthatmatter.nl

This image has an empty alt attribute; its file name is MTM_liggend-300x94.png

Drankje inclusief. De kaartprijs is inclusief gratis kopje koffie of thee.