Maak Het Mee in November

So Far So Good door Wat We Doen en Theater Rotterdam

De avondklokrellen in Rotterdam-Zuid. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Binnen proberen we grip te krijgen op wat er precies aan de hand is aan de andere kant van de winkelruit. Zijn die jongeren daar aan het hangen? Vieren ze een feestje of wordt dit rellen? En waarom zijn ze daar? Dit is verveling. Nee, woede over hoe de samenleving naar hen kijkt. Of zijn ze pionnen in een crimineel plan?

Met een ensemble van professionele dansers en jonge bewegers maakt Donna Chittick een continue choreografie achter (en tegen) de winkelruit. Binnen laat Floris van Delft zijn acteurs op het scherpst van de snede gesprekken voeren over wat daarbuiten gebeurt. Wat denkt de winkeleigenaar? En de moeder, de wijkagent, een pizzabezorger? Een opzwepende mix van theater en dans over framing en polarisatie. Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met de spelers en makers van de voorstelling. Klik hier voor kaarten.

Donderdag 2 november | 20:15 | €20,- incl. Drankje (€10,- met ooievaarspas)

Van Moengo Tot Hier

Humphrey Campbell kreeg nationale bekendheid door zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival met het lied Wijs me de weg. Sindsdien is hij ook een graag geziene gast bij de grote Duitse radio-orkesten. Ook heeft hij met vele grote artiesten samengewerkt, zoals Paul de Leeuw, Rob de Nijs en Madeline Bell en hij heeft daarbij altijd zijn aanstekelijke enthousiasme voor de muziek behouden.

In Van Moengo tot hier!, zijn eerste solo tour, neemt Humphrey je mee door de tijd tot aan vandaag de dag. Met zijn verwarmende soulvolle stem, waarvan we er maar één van deze klasse in Nederland hebben, zal dit concert een feest van herkenning worden. Klik hier voor kaarten.

Zaterdag 11 november | 20:15 | €22,- incl. Gratis Drankje (€11,- met ooievaarspas)

Vecht

De toeslagaffaire. Een nationaal trauma dat aan het licht kwam nadat de belastingdienst tussen 2005 en 2019 grote fouten maakt op basis van institutioneel racisme. Ouders kregen geld zodat zij de kinderopvang voor hun kinderen konden betalen. Daar hadden ze recht op, maar sommige ouders kregen te horen dat ze (onterecht) duizenden euro’s moesten terugbetalen, met alle gevolgen van dien.

Ruim 60.000 personen kwamen hierdoor structureel in de financiële problemen met (dus onterechte) schulden die ze niet meer konden af betalen.

In de voorstelling ‘Vecht’ houdt Maxine Palit de Jongh een aangrijpend monoloog op basis van het toeslagenschandaal. Hierin maken we de ondergang mee van Zafirah een jonge levenslustige vrouw die werkt voor de juridische afdeling van een overheidsinstelling, twee kinderen opvoedt en geplet wordt in de racistische raderen van de overheid. Envelop na envelop valt op de mat, waarin Zafirah wordt aangemerkt als fraudeur. Ze moet betalen en boeten tot er niets meer van haar overblijft.

Na de voorstelling is er ruimte voor een nagesprek voor vragen en om met elkaar in gesprek te gaan over het onderwerp. Klik hier voor kaarten.

Donderdag 23 november | 20:15 | €20,- incl. Gratis Drankje (€10,- met ooievaarspas)

Wortels en Cassave

Wortels en Cassave is een bitterzoet verhaal over identiteit, geschiedenis en het vinden van een eigen plek. Met een lach en een traan vertelt Onias Landveld over het ontstaan van zijn Nederlands klinkende achternaam, de conflicten met zijn Hollandse wortels en zijn identificatie met zijn Surinaamse roots. In deze solovoorstelling neemt hij de kijkers mee op vlucht voor een burgeroorlog en de eerste introductie aan een onbekend Venlo in 1989. Wortels en cassave is persoonlijk, intrigerend en snijdend tot op het bot. Klik hier voor kaarten.

Zaterdag 25 november | 20:15 | €18,- incl. Gratis Drankje (€9,- met ooievaarspas)