Kom zondag 3 april naar de muzikale voorleesvoorstelling

Ook dit jaar heeft Orkest Morgenstond een schoolvoorstelling gemaakt gebaseerd op het prentenboek van het jaar! Dit jaar is het Maar eerst ving ik een monster, waarin een vader voor het slapen gaan een verhaal voorleest aan zijn zoon. ‘Maar’, zegt de vader: ‘Dit is een kort verhaal’.

Het orkest surft in deze kindervoorstelling op de grens tussen fantasie en dromenland: Instrumenten worden in bed gestopt, tanden worden ritmisch gepoetst, een strenge vader telt tot 10 en langzaam maar zeker komen de klauwen van een zingend monster tevoorschijn… Hmm, wordt dat wel een kort verhaal?

De voorstelling duurt 30 minuten en na afloop is er de mogelijkheid voor kinderen om vragen te stellen aan de muzikanten! De vragen mogen gaan over monsters, over fantasie maar natuurlijk ook over het bespelen van een instrument, of iemand zijn/haar hobby’s!

Inclusief inleidende workshop: De voorstelling start met een muzikale inleiding door Tim en Ginette van Orkest Morgenstond, hierdoor word je helemaal voorbereid op de voorstelling. De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek van het jaar, ‘Maar eerst ving ik een monster’. Heb je het boek nog niet gelezen? Geen zorgen want Tim en Ginette lezen het verhaal aan je voor. Maar dat is niet alles, ze leren je ook vast hoe je de figuren in de voorstelling kunt herkennen in de muziek. Hoe klinken monsters bijvoorbeeld? Aansluitend ga je kijken naar deze vrolijke en muzikale voorstelling.

Orkest Morgenstond is het wijkorkest van de wijk Morgenstond en bestaat uit studenten van het Koninklijk Conservatorium. Zij maken elk jaar, ter gelegenheid van de Nationale voorleesweek een voorstelling over het prentenboek van het jaar.

Kom gezellig naar deze voorstelling in Theater Dakota!
Zondag 3 april| 14:30 |€5 (Ooievaarspas €2,50) | Bestel hier jouw tickets

Adres: Zuidlarenstraat 57, 2545 VP Den Haag
Kassa: 070 326 55 09 | kassa@theaterdakota.nl


Wist je dat Theater en Filmhuis Dakota heel veel leuke programma’s heeft voor Kinderen? Bekijk onze agenda en kom naar Dakota! #OokvanJou