De filmtips van Rob!

DAKOTA – ROB MET TIPS VOOR FILMS THUIS OP TV!
Corona. Covid-19. Bwêh. Het houdt ons geliefde filmtheater Dakota almaar gesloten. Nieuwe mooie en spannende films blijven op de plank liggen. Maar we geven de moed niet op! Eens komt de tijd dat we in Dakota weer gezellig in het donker tegen elkaar kunnen aanschuiven. In die vertrouwde comfortabele stoelen. Met bewegende lichtbeelden vóór ons op een gróót scherm.

We moeten wel zorgen dat we in vorm blijven. Dan maar thuis op de bank veel film kijken.”

Om daarbij te helpen geeft Dakota-filmkenner Rob Lubbersen (van: Naar De Film Met Rob!) wekelijks enkele tv-filmtips. Zolang dat nodig is. We beginnen gelijk!

Donderdag 25 maart 2021 van 20.30 tot 22.40 uur op Net 5 – The Proposal. Een romantische komedie. Van geheel andere orde dan Escape Plan. Met Sandra Bullock en Ryan Reynolds in een merkwaardige verhouding. Hebben ze nou echt geen klik, of misschien toch eigenlijk wel? Geschikt voor kijkers vanaf 6 jaar.

Extra film: voor de nachtbrakers onder ons is er van 23.40 tot 01.55 uur een hele sterke film op NPO 2 Extra (Ziggo-kanaal 222 en KPN-kanaal 88). Das Weisse Band van Michael Haneke is meermaals bekroond. Over een Duits dorp vlak voor de Eerste Wereldoorlog waar rare dingen gebeuren. Onder de oppervlakte heerst een giftige moraal die ‘voor ongelukken zorgt en zal zorgen’. Vrijdag 26 maart 2021 van 21.20 tot 23.45 uur op Canvas (België 2) – The Square. Wat mij betreft de beste film van 2017. Van Scandinavische makelij. Wel een tikkeltje absurd. Over een museumdirecteur die supermoderne kunst aan een groot publiek probeert te slijten. Het PR-bureau dat hij inschakelt, komt met wilde plannen. Dan wordt hij ook nog op straat beroofd en hij belandt in bed met een jonge journaliste die hem dreigt af te persen. Al met al een hilarisch verhaal met een vlijmscherpe kritiek op mens, kunstwereld en maatschappij. Geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar, maar misschien liever iets ouder!