Back to Blogs & Vlogs

De filmtips van Rob – wo 31 maart – vrij 2 april!

Hunkeren! Dat doen we! Hunkeren naar vriendelijkheid van de medewerkers van Theater & Filmhuis Dakota! Hunkeren naar hun warme verwelkoming en begeleiding naar een prettig plaatsje in de filmzaal! Hunkeren naar een fenomenale film uit het rijke repertoire dat Dakota pleegt te bieden!

Maar ja, het kan nog even niet. De enige remedie is trainen. Jezelf gereed houden voor het post—corona-tijdperk. Trainen. Veel trainen. Heel veel films thuis op tv kijken. Op je eigen bank. Met een biertje of een bramen sap. Nog lekker goedkoop ook!

Woensdag 31 maart 2021 van 20.54 tot 00.00 uur op ONS (Ziggo kanaal 50 – KPN kanaal 89) – The Missouri Breaks.
Met de acteerkanonnen Marlon Brando en Jack Nicholson, maar toch geflopt. Een anti-western over een paardendief (Nicholson) en een huurmoordenaar (Brando) die het met elkaar aan de stok krijgen. Een beetje bizar, met een vleug humor. Fascinerend.
>>Voor de rijpe kijker.

Donderdag 1 april 2021 van 20.30 tot 00.35 op SBS 9 – Sudden Impact en The Dead Pool.
Een avondje Clint Eastwood als inspecteur Harry Callahan. In Sudden Impact jaagt hij op zijn eigen wijze op een seriemoordenaar. Vanaf 22.50 uur In The Dead Pool staat Harry op een dodenlijst en moet hij zich een stel gangsters van het lijf houden.
>>Geschikt bevonden (?) voor kijkers vanaf 12 jaar.

Vrijdag 2 april 2021 van 21.20 tot 23.00 uur op Canvas (België 2) – Todo Sobre Mi Madre.
Een meesterwerk van Pedro Almodóvar met Alles Over Zijn Moeder. Een melancholisch, bitterzoet drama over verlies, verlangen en vriendschap. Volgens de VPRO-gids “waarschijnlijk de meest vindingrijke ode aan vrouwelijkheid (…) die ooit het witte doek bereikte. Levensechte personages, essentiële dialogen, bonte fotografie”. Een film Dakota waardig. >>Aanbevolen aan alle kijkers met een volwassen geest.