DAKOTA’S HERFSTFEEST: FILM, THEATER EN WORKSHOPS VOOR KINDEREN (0 – 12 JAAR)!

Kinderen hoeven zich niet te vervelen in de herfstvakantie, want Dakota heeft speciaal voor hen een uitgebreid en bijzonder programma van zondag 18 t/m donderdag 22 oktober. Kom je ook een kijkje nemen?

WAT KUN JE DOEN?
Haal gratis een ‘Bouwpakketje: de deur naar waar’ (3+) op bij ons! Maak thuis je eigen deur en geef ook jouw oneindige fantasie een speciaal plekje in de stad. Tijdens de herfstvakantie verschijnen er overal kleine deurtjes in de stad. Misschien ook wel in jouw wijk. Wat doen ze daar? Welke fantasieplekken liggen er verscholen achter deze deuren? Loop de deurtjes tegen het lijf, of ga op een heuse deurtjesexpeditie door Escamp en kom erachter welke te gekke werelden er voor je open kunnen gaan! Ga je mee op avontuur?Ook zijn er verschillende maak-, dans-, theater- en beeldende workshops! Maak samen met Helweg & La Cruz een vet Vrijheidsbeeld (3+) of Dans mee met Wijzer (6 t/m 8) en leer tips & tricks om een nacht lang te spoken…Booohooo. Aan het eind van deze workshop krijg je ook nog ‘es een nachtbraak-diploma! Hoe tof is dat?

Maar er is meer, want mocht je liever zweven op een wolk of willen bewegen als een dan tippen we je de Theater – Zweef (4+6+), zo kom je ook meteen in de juiste sfeer voor de voorstelling Wolk (3+). En voor de echte DIY doeners hebben we ook nog de leuke beeldende workshop: Maak je eigen dieren kijkdoos (4+). Onder begeleiding van een professionele docent maak je een kijkdoos met daarin jouw zelf bedachte wereld. Knippen, plakken, kleuren, lijmen. Het kan allemaal. Wij zorgen voor de materialen, neem jij jouw fantasie mee?

WAT IS ER TE ZIEN?
We hebben verschillende kindervoorstellingen in Theater & Filmhuis Dakota tijdens de herfstvakantie zoals: Buurmans Keukenparade (4+)  , een prachtige voorstelling voor iedereen, groot en klein, die van eten houdt… Of wat dacht je van Wijzer (4+) , een fantasievolle, energieke dansvoorstelling voor kleuters. Over twee broertjes die dansen tot de wekker gaat. Met lekkere Afro-Caraïbische dans. En Wolk (3+)  , een intieme theatersetting met een wel héél speciaal decor waar we kennis met het meisje hoog in de blauwe lucht, boven in de wolken. Met acrobatiek en klassieke muziek van Mozart is dit een mooie voorstelling voor de kleintjes! Tot slot hebben we ook nog Diorama (4+) , een avontuurlijke voorstelling en absurde wereld in een! Kortom, het recept voor een geweldige theaterervaring voor kids.

En mochten ze uitgekeken zijn, laat ze dan aanschuiven bij Hanina’s Grote Kinderkletsshow (6+) , want alle kinderen die iets te vertellen hebben of gewoon lekker een show willen bijwonen, zijn van harte welkom in de Grote Kinderkletsshow! Hier is geen onderwerp te groot.
We gaan het hebben over de zorg voor het milieu, over veganisme, over schooldruk, autisme en nog veel meer. Ja, je leest het goed: niks kinderachtigs aan de Grote Kinderkletsshow. Heb je zelf ook een onderwerp waar je graag over wil praten, geef je dan op!

TIP: ga op vertoon van je Ooievaarspas gratis naar de voorstelling van 10.00 uur van Hanina’s Kinderkletsshow!

Voor de kleine filmliefhebbers hebben we twee hele leuke films: De Elfskins – Een klein bakfestijn (6+) en The Secret Garden (6+).

Kortom, Dakota zorgt voor een hele leuke, afwisselende herfstvakantie. Ben jij er ook bij?

Voor kaarten en meer informatie over de programmaonderdelen, klik je op de titels hieronder.

Tot snel in Dakota!


PROGRAMMA DAKOTA’S HERFSTFEEST ZONDAG 18 T/M DONDERDAG 22 OKTOBER

KINDERTHEATER
Buurmans Keukenparade (4+)  – Plan – D
Zondag 18 oktober | 14.30 uur

Wijzer (4+) – MAAS TD
Maandag 19 oktober | 14.30 uur

Wolk (3+) – 4Hoog
Dinsdag 20 oktober | 14.30, 16.15 uur
Woensdag 21 oktober | 11.30, 14.30 uur

Hanina’s Grote Kinderkletsshow (6+) – Studio de Bakkerij
Woensdag 21 oktober | 10.00, 13.00 uur

Diorama (4+) – Hanafubuki
Donderdag 22 oktober | 10.00, 11.30 en 14.30 uur


FILMS
De Elfskins – Een klein bakfestijn (6+)
Zondag 18 t/m donderdag 22 oktober | div. tijden
(Nederlands gesproken)

The Secret Garden (6+)
Zondag 18 t/m donderdag 22 oktober | div. tijden
(Engels gesproken, Nederlands ondertiteld)


WORKSHOPS        
Workshop: Vrijheidsbeeld (3+) – Helweg & La Cruz
Maandag 19 t/m  donderdag 22 oktober | vanaf 13.00 uur (deze workshop is doorlopend)

Workshop: Dans – Dans mee met wijzer (6 t/m 8)
Maandag 19 oktober | 13.15 uur

Workshop: Theater – Zweef (4+6+)
Dinsdag 20 oktober | 13.15, 15.00 uur

Workshop: Beeldend – Maak je eigen dieren kijkdoos! (4+)
Donderdag 22 oktober | 10.45, 12.15 en 15.15 uur

Workshop: Bouwpakketje ‘De deur naar waar?’ – Lotte Verweij (3+)
Zondag 18 t/m donderdag 22 oktober | gratis af te halen tijdens Dakota’s Herfstfeest!


EXTRA INFORMATIE: KAARTVERKOOP OUDERS & KIND(EREN)

LET OP: i.v.m. de maatregelen is het alleen mogelijk om voor verschillende programma’s 1 ouder en kind(eren, meerdere zijn wel toegestaan) kaartje(s ) aan te schaffen.

Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 is de capaciteit van Theater & Filmhuis Dakota beperkt voor (jong)volwassenen per voorstelling. Voor kinderen t/m 12 jaar gelden echter andere regels. Zij kunnen wel naast elkaar en naast personen uit andere huishoudens zitten. Het is voor onze veiligheid en die van u dan ook belangrijk om te weten hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen er naar onze voorstellingen, films, workshops of andere activiteiten komen. We vragen u dan ook om bij het bestellen van de online tickets een onderscheid te maken tussen ‘Normaal’ tickets en tickets voor Kind t/m 12 ‘jaar’. De prijs blijft hetzelfde. We hopen op uw begrip.


LET OP: In lijn met de landelijke voorschriften voor theaters en bioscopen, is het niet mogelijk om kaartjes te kopen aan de deur. Koop uw kaarten ruim van tevoren. De verkoop sluit 1 uur voor aanvang van de voorstelling of film waar u naartoe wilt.

Lees HIER meer over het Protocol COVID-19 – Theater op 1,5 meter afstand in Theater & Filmhuis Dakota.