5 redenen waarom je naar Lotte Velvet moet!

1. HET NIEUWE VROUWELIJKE CABARETTALENT VAN NEDERLAND

Als winnares van het Amsterdam Kleinkunst Festival 2020 mag Lotte Velvet zich een heus cabarettalent noemen. Ze won zowel de jury-als de publieksprijs en dus kunnen we stellen dat, naast haar zangkunsten, Lotte een serieuze speelster is.

2. IEDEREEN IS WEL EENS BOOS OP DE WERELD

Toegegeven, de wereld is niet altijd een even leuke plek en we zijn allemaal wel eens boos op de situatie in de wereld. Lotte voelt dit als geen ander en weet deze frustratie op hilarische wijze te relativeren. Het is soms gewoon klote allemaal en dat mag gelukkig ook gezegd worden. Geen blad voor de mond en recht voor z’n raap.

3. HUMOR ALS WAPEN TEGEN VERDEELDHEID EN ONRECHT

Aanhakend op punt twee is dat Lotte op hilarische wijze pijnlijke en gevoelige onderwerpen weet aan te snijden. Onderwerpen als de klimaatcrisis, maar ook de ongenoegens van de samenleving komen aan bod. Door middel van verschillende personages weet ze dit vanuit diverse invalshoeken te benaderen en laat ze je ook de humor hier van inzien. De wereld is al serieus en lachen kan nooit kwaad!

4. ACTUALITEIT

Wie de afgelopen tijd onder een steen heeft geleefd hoeft niet meer naar het nieuws te kijken om up-to-date te zijn. In de voorstelling Ondergrond weet Lotte de tijdsgeest van nu te vangen en praat ze je op lichtvoetige wijze volledig bij over de huidige stand van zake.

5. BRABANTSE GEZELLIGHEID GEMIXT MET ROTTERDAMSE NUCHTERHEID

Rechtstreeks vanuit het exotische Noord-Brabant, waar volgens Guus Meeuwis het licht nog altijd brandt en waar het bourgondische leven er goed zit in gebakken, is Lotte een unieke verschijning waarbij ze haar Brabantse roots mixt met Rotterdamse platheid. Plat recht je waffel in. Huppakee. 

Benieuwd geworden?

Wij ook! Klik hier voor meer info & kaarten en we hopen je aanstaande vrijdag te zien!