DE FILMTIPS VAN ROB! WO 2 JUNI – VR 4 JUNI

Oh! Oh! Oh! wat is dat toch lekker! Een plaatsje in de zon. Of een plaatsje in de schaduw. Altijd uit de wind. Met zicht op je gratis geparkeerde auto. Of met zicht op je gratis geparkeerde fiets. Met frisse dranken. Of met een warme cappuccino of thee. Bij een tosti ham-kaas of alleen met kaas. Met mayonaise en/of ketchup. Geserveerd door vriendelijke mensen. Ja, ja, zo is het op het terras van Zuid 57. Op het plein bij Theater Dakota! En dan ’s avonds thuis op tv een filmpje pakken, aanbevolen door uw hartstochtelijke filmfanaat Rob. Doen!

Woensdag 2 juni 2021 van 22.45 tot 01.20 uur op Veronica: The next three days.
Een spannende film met Russel Crowe in de hoofdrol. Aanvankelijk als keurig burger. Maar dan wordt zijn echtgenote (Elizabeth Banks) opgesloten op verdenking van moord. Ten onrechte? Russel denkt van wel en hij pikt dat niet. Langzaam rijpt in hem een plan om zijn vrouw uit de gevangenis te bevrijden… Een film voor 12-plus.

Donderdag 3 juni 2021 van 21.00 tot 22.50 uur op TV5: Liberty belle.
Een film die speelt in het Parijs van 1960. Frankrijk is verwikkeld in een oorlog rond de kolonie Algerije. De 20-jarige jongeman Julien is solidair met de Algerijnse Revolutie, maar dat wordt hem niet door iedereen in zijn omgeving in dank afgenomen. En hoe beïnvloed dit zijn wedervaren in de liefde? Een interessant gegeven. Nederlands ondertiteld.

Vrijdag 4 juni 2021 van 22.40 tot 0.15 uur op EEN (België 1): The Sapphires. Een Australische muzikale komedie. Over vier Aboriginal meisjes die een zanggroep vormen. Hun optreden zorgt voor problemen thuis en ze krijgen te maken met racisme. Een tournee in Vietnam voor Australische troepen die daar samen met de Amerikanen vechten tegen de Vietnamezen leidt ook tot ophef. Maar ondanks enige porties ellende wordt de film toch gezien als een feelgoodmovie. Met mooie Motown-muziek.