Denk met ons mee – Dakota #OokvanJou!

Muziek!

Gelukkig hebben we muziek. In onze oren, in ons hoofd en in ons lijf. We zingen even niet hardop en ook nog niet in een koor, maar de muziek, die draait door.

Het Ook van Jou – Muziekfestival hebben we helaas moeten annuleren dit jaar, in plaats daarvan brengen we een aantal muziekworkshops voor kinderen in de wijken. Zo gaan we met de artiesten van ‘DRUMDRUMDRUM’ langs bij buurthuizen in Moerwijk, Rustenburg-Oostbroek en op het plein van Dakota. Onder de noemer: ‘De Muzikale Meivakantie’ op 6,7, 8 mei! Ook hebben we samen met ouderenorganisaties een danseres van “bewogenbewegen” uitgenodigd om op een aantal locaties in de wijk op muziek te dansen. Zo hopen we de ouderen een hart onder de riem te steken in deze soms eenzame tijd. Deze optredens zijn de gehele maand mei verdeeld over het stadsdeel Escamp.
Daarnaast zijn we plannen aan het maken voor de laatste maanden van het seizoen. Het terras mag weer open, nu het theater nog. Wij kijken ernaar uit en ik hoop u snel meer te vertellen!

In mijn vorige bericht heb ik u uitgenodigd om mee te denken over het programma. Normaal spreken we elkaar in het theater of voelen we samen hoe een avond is geweest. Maar nu zonder publiek en artiesten is het stil. De reacties zijn dan ook erg waardevol en leuk om te horen dat u nog zo betrokken bent.

De eerste meedenksessies hebben inmiddels plaatsgevonden. Samen met bezoekers, bewoners en vrienden, hebben we programmaboekjes bekeken en “maak het of kraak het” gespeeld. Ook heb ik geleerd over Klezmer muziek en van een aantal mensen gehoord hoe graag zij het danscaf√© weer terug zouden zien. Uit deze ontmoetingen zijn er zelfs al wat boekingen voor het volgende seizoen voortgekomen! Ik ben daarom ook erg verheugd om samen het programma verder vorm te geven met jullie.

Naast de meedenksessies over het volwassenenprogramma, zijn ook de jongeren aan de slag geweest en hebben zij meegedacht over interesses en wensen op het gebied van kunst & cultuur in de wijk. Uit iedere wijk kwamen er 2 jongeren om alvast te brainstormen over de jongeren (festival) dag aan het begin van de zomervakantie. Er liggen mooie plannen voor Dakota en dat gevoel willen we graag vasthouden, samen met jullie.

Als theater en filmhuis in het stadsdeel Escamp vinden we het belangrijk om een plek te zijn voor alle inwoners van dit stadsdeel. Iedereen mag zich herkennen in het programma en uitgenodigd voelen om binnen te komen en mee te denken, mee te doen en mee te maken. Dakota is namelijk #OokvanJou!

Daarom nodig ik graag ook inwoners uit met een niet westerse achtergrond om jouw stem te laten horen. Voor meer informatie kun je mij een e-mail sturen: sara@theaterdakota.nl

Ik kijk ernaar uit om meer meedenkers te verwelkomen!

Hartelijke groet,

Sara Vesseur – Programmaleider