Vrouwen & Kruiden – Audiotour door het Zuiderpark

In de audiotour Vrouwen en Kruiden neemt Annet Breure van Plant en Verhalen je mee op een wandeling in het Zuiderpark.  Tijdens deze wandeling ontdek je verschillende planten en kruiden die in het park groeien. De verhalen over de planten brengen de geschiedenis van het gebruik en de symboliek van de planten tot leven. Deze wandeling gaat speciaal over de rol van vrouwen in relatie tot kruidenkennis- en kunde, al is dat niet altijd even uitgebreid opgeschreven, er is veel over te vertellen! Ontdek waar bepaalde plantennamen vandaan komen en waartoe de kruiden gebruikt werden en soms nog worden.

WAAR?
Het Haagse Zuiderpark staat vol planten en kruiden met een rijke culturele betekenis en die kunnen bijdragen aan ons welzijn.

Download HIER de plattegrond

VROUWEN UIT DE WIJK
Verweven door de podcast hoor je gesprekken met vrouwen uit Escamp. Zij wonen verspreid door het stadsdeel en variĆ«ren in leeftijd en culturele achtergrond. Annet spreekt met hen over wie ze zijn, over de kracht van het vrouw zijn en over hun ervaring met kruiden en planten. 

>>Beluister HIER alvast de trailer!


AUDIOTOUR INFORMATIE
De audiotour duurt 45 minuten. Startpunt van de route is de ingang van het Zuiderpark aan de Loevesteinlaan.

LET OP: vanaf 1 maart zal de onderstaande QR-code werkend zijn en kun je de tour beluisteren. Vanwege de lockdown is Theater en Filmhuis Dakota gesloten, maar voor het ophalen van de plattegrond & stickers kun je op maandag, woensdag en vrijdag (10.00-13.00 uur) je melden bij de schuifdeuren aan de ingang van het theater. De plattegrond + stickers is ook op weekdagen bij de To Go van Parkoers in het Zuiderpark af te halen!

Ook na de Vrouwendagen (na 8 maart) zal de tour online staan en kun je deze beluisteren en lopen! 


De Vrouwen & Kruidentour is een samenwerking tussen de Haagse Vrouwendagen 2021, Annet Breure en Theater & Filmhuis Dakota.