VACATURE LID RAAD VAN TOEZICHT – THEATER & FILMHUIS DAKOTA

Theater & Filmhuis Dakota is sinds november 2011 hét theater en filmhuis van stadsdeel Escamp in Den Haag met een gevarieerd aanbod van cabaret, muziek, toneel, literatuur, kinder- en jeugd- voorstellingen, dans en film. Gehuisvest in het verzamelgebouw ZUID57, bevindt Dakota zich in het hart van het stadsdeel Escamp en betrekt ook in haar functie als cultuuranker de inwoners er graag bij.

Dakota is ook weer in het nieuwe kunstenplan 2020-2024 opgenomen en heeft de ambitie haar culturele functie in de wijk verder te versterken.

De organisatie bestaat uit een groep vaste medewerkers (13 fte’s) en een groep van ongeveer 30 betrokken vrijwilligers.

De RvT is divers team zijn waarin de kennis en ervaring van leden elkaar aanvullen om daarmee, betrokken maar op enige afstand van de uitvoering, bij te dragen aan de ontwikkeling van een culturele organisatie met een grote maatschappelijke ambitie.

Als lid van de RvT ben je deelgenoot van een enthousiast team, vergroot je je netwerk, ontwikkel je je kennis en vaardigheden, draag je bij aan maatschappelijk relevante ontwikkeling en heb je de kans om een veelheid aan activiteiten op het gebied van theater, film en culturele evenementen van nabij mee te maken.

Als RVT komen we ongeveer 6 maal per jaar bij elkaar om samen met de bestuurder te vergaderen. Daarnaast wordt verwacht dat RVT leden een paar maal per jaar aanwezig zijn bij bijeenkomsten met het personeel zoals een buurtbbq in de zomer en de jaarlijkse decemberviering.

We vullen de huidige RvT graag aan met een lid met een (cultureel) ondernemersprofiel. Ook streven wij naar een divers samengestelde RvT. Daarom kandidaten met een migratie achtergrond nadrukkelijk gevraagd te solliciteren.

Nadere toelichting bij Joger de Jong, voorzitter RvT, 06-53722261.

Solliciteren kan tot uiterlijk 14 maart 2021 door een motivatiebrief en CV te mailen naar sollicitatieRVT@theaterdakota.nl De gesprekken zullen plaatsvinden in de eerste week van april.

Ons streven is om op 15 april op onze RVT vergadering het nieuwe lid te benoemen.