DAGELIJKSE DOSIS DAKOTA: WEEK 25 – 31 MEI

Theater & Filmhuis Dakota wil graag in deze crisis haar steentje bijdragen en onze bezoekers dagelijks inspireren. We blijven daarin trouw bij waar we goed in zijn – namelijk kunst & cultuur bij de mensen te brengen – en hopen jullie te inspireren én (op een veilige afstand) in actie zetten door de #DagelijkseDosisDakota voor jong & oud!

Het programma zal deze week voor het laatst worden gepubliceerd op de Facebook pagina van Dakota. 


PROGRAMMA DAGELIJKSE DOSIS DAKOTA WEEK 18 – 24 MEI

MAANDAG | 19.00 uur

ArtLab docent Laura vertelt je hoe je van een bolletje klei een mooi kunstwerkje kan maken. Kijk en geniet mee!

DINSDAG | 17.00 uur

  • De TV / online Filmtip van filmkenner Rob Lubbersen. Bekijk HIER de filmtips.

WOENSDAG | 14.00 uur

  • Knutselworkshop 7-10 jr. voor kids van Art-S-Cool. Maak deze week zelf een schatkaart en ga op avontuur! Bekijk HIER de workshop.

Ik ben aan het schatgraven in het weiland. Ben al uren bezig en kan de schat maar niet vinden. Een schatkaart waarop ik kan zien waar ik moet zoeken zou toch fantastisch zijn. Maar die heb ik niet ;-( Weet je wat, we gaan zelf schatkaarten maken!

DONDERDAG | 19.00 uur

  • ‘Kijk op de Wijk’ – Ontmoet de maker: collega en fotograaf Ellen Daniels.

“Na al die weken achter de camera, ben ik zelf ook voor de camera gekropen. De maatregelen van de afgelopen maanden troffen mij ook. Was ik voorheen veel buiten de deur, en werkte ik 4 dagen op kantoor bij Dakota, nu was ik plots gebonden aan huis. Alles wat je als vanzelfsprekend beschouwt is dat ineens niet meer.  

Als participatie en programmamedewerker van Dakota ben ik vaak bezig met het verzamelen van verhalen van mensen uit de wijk. Nu het theater dicht is probeerde ik een manier te bedenken om toch de verhalen van de mensen in de wijk zichtbaar te maken. Ik was benieuwd hoe mensen de dag door komen, of er dingen zijn die belangrijk voor ze zijn geworden en vooral wat ze de rest van Escamp mee zouden willen geven. Omdat ik ben opgeleid als fotograaf voelde ik de behoefte om in deze tijd ook iets met beeld te doen. Het bood me een manier om toch creatief bezig te kunnen blijven. Een andere manier om het stadsdeel te ontdekken. Belangrijk was natuurlijk wel om dit op een verantwoorde en veilige manier te doen, die voor zowel mij als de persoon voor de camera goed zou voelen. In de serie portretten staat uiteindelijk de combinatie van de binnen en de buitenwereld centraal.

Deze foto is gemaakt op mijn balkon, waar ik gelukkig met mooi weer fijn op kan zitten. Die vierkante meters werden ineens de plek waar ik meeste tijd doorbracht.

Gelukkig mogen we vanaf volgende week weer rustig aan beginnen met kleinschalige programma’s en films. Ik hoop dat iedereen gezond en wel zijn weg weer naar Dakota weet te vinden in de toekomst”

VRIJDAG | 10.00 uur

  • Alle verhalen van Kikker & Pad ‘De Tuin’ van schrijver Arnold Nobel. Voorgelezen door collega Touba. Luister HIER naar het verhaal.

WEEKEND | 13.30 uur

  • Zaterdag: Kindervoorstelling ‘De Kleine Cowboy (4+)’ Bekijk HIER de video.

De Kleine Cowboy is een ode aan de verbeelding, waarbij zelfgemaakte geluiden je naar een snikhete woestijn brengen, zonder dat er een zandkorreltje aan te pas komt.

  • Zondag: Familievoorstelling ‘Expeditie Peter Pan (8+)’ Bekijk HIER de video.

Vijf volwassenen worden gedropt in Nimmerland; ze zijn wel érg ver van hun verbeeldingskracht afgedwaald. Peter Pan is er als onzichtbare gastheer. Het wordt het avontuur van hun leven….

Van strak in het pak tot blootvoets en buiten zinnen. Met stropdassen als indianenveren blazen de personages vol plezier hun grote dromen nieuw leven in, en komen los van de grond. Beeld, muziek, zang, dans, special effects. Op het puntje van je stoel stuiter je mee met de ene na de andere verrassing. Peter Pan heeft alle trucs in petto om deze verstokte volwassenen eens flink af te stoffen. De voorstelling is heel herkenbaar voor wie wel eens met volwassenen te maken heeft, er zelf een is of er een wil worden!

Leer HIER meer Binnenshuistips!