UPDATE: GEKOCHTE KAARTEN IN THEATER & FILMHUIS DAKOTA

Lief publiek,

Ik hoop dat het goed met u gaat en met de mensen om u heen!

Onze deuren zijn ondertussen al weer 5 weken gesloten. Vijf weken kunnen we geen mensen ontvangen. Dat gaat ons aan het hart. Geen bijzondere voorstellingen en ontroerende films. Voor een theater en filmhuis is dit de bitterste pil die je kan krijgen. Maar de pil is nodig om onze maatschappij weer gezond te krijgen. Dus we zullen hem moeten slikken!

U had kaartjes gekocht voor een van de voorstelling bij Dakota die niet kon plaatsvinden vanwege het Corona virus.

Wij begrijpen dat u graag wil weten wat er gaat gebeuren en dat u vragen heeft. Kunt u nog naar die voorstelling omdat deze verzet is? Kunt u misschien een andere voorstelling uitzoeken? Of krijgt u uw geld terug?

Afgelopen week hebben de gezamenlijke theaters van Nederland in samenwerking met de overheid het initiatief bewaarjeticket.nl opgezet. Een regeling waarbij gekochte kaartjes geldig blijven voor een voorstelling indien deze verzet wordt.

Omdat we als Dakota een kleinschalig theater zijn gaan we komende periode uitzoeken of en hoe we bij dit initiatief kunnen aansluiten. Ik kan mij goed voorstellen dat we wat van uw geduld vragen. Echter hoop ik op uw vertrouwen dat we dit zo snel en zo goed mogelijk gaan afhandelen.

Uiteraard is er altijd de mogelijkheid uw gekochte kaart om te zetten in een donatie. Daarmee zou u Dakota en de artiesten die hier normaliter spelen het meest helpen! Als u het kan missen zou dat een mooi gebaar zijn naar de culturele sector die het nu zwaar te verduren heeft.

We zullen zo snel mogelijk bij u terug komen! Ik wens u sterkte in deze moeilijke tijden en wil graag met een dichtregel van Rumi afsluiten:

“Ontbering zal je aanvankelijk ontmoedigen, maar elke ontbering verdwijnt uiteindelijk,
Alle wanhoop wordt opgevolgd door hoop, alle duisternis wordt opgevolgd door zonneschijn.”

Hartelijke groeten,

Maarten Bakker
Directeur Theater en Filmhuis Dakota