DAGELIJKSE DOSIS DAKOTA: WEEK 13 – 19 APRIL

Theater & Filmhuis Dakota wil graag in deze crisis haar steentje bijdragen en onze bezoekers dagelijks inspireren. We blijven daarin trouw bij waar we goed in zijn – namelijk kunst & cultuur bij de mensen te brengen – en hopen jullie te inspireren én (open veilige afstand) in actie zetten door de #DagelijkseDosisDakota voor jong & oud!

Het programma zal wekelijks worden aangepast en worden gepubliceerd op de social media kanalen Facebook van Dakota. 


PROGRAMMA DAGELIJKSE DOSIS DAKOTA WEEK 13 -19  APRIL

MAANDAG | 19.00 uur

  • Laat je talent zien! Maak een schilderij en laat je inspireren door een Nederlandse meester. Deze week: van Gogh.

DINSDAG | 16.00, 19.00 uur

  • De TV / online Filmtip van filmkenner Rob Lubbersen en Dakota. Bekijk HIER nog meer filmtips van Rob
  • Musical Adèle Conny Jasperina van De Graaf & Cornelissen Entertainment. Klik HIER om de musical te zien.

De eerste theatershow die op het Youtube-kanaal van de theaterproducent komt te staan, is Adèle Conny Jasperina – De Grote Drie. Deze award winnende musical over Adèle Bloemendaal, Jasperina de Jong en Conny Stuart, heeft vanaf 2017 ruim een seizoen lang voor uitverkochte zalen gestaan. In 2018 heeft deze voorstelling de Musical Award mogen ontvangen voor Beste Kleine Musical. Daarna volgde nog een succes-reprise in het DeLaMar Theater. 

Adèle Conny Jasperina – De Grote Drie is vanaf maandag 13 april 20.30 uur tot uiterlijk vrijdag 17 april 21.00 uur te zien.”

WOENSDAG | 14.00 uur

  • Knutselworkshop 7-10 jr. voor kids van Art-S-Cool. Deze week Deze week laat kunstenaar Marina Heuvelman zien hoe je makkelijk een digitale kaart kan maken met het online programma Sketchpad! Klik HIER om de video te zien.

DONDERDAG | 13.00 uur

  • ‘Kijk op de Wijk’: vrijwilliger Ewout Oudehand door de ogen van collega Ellen Daniels.

Wij zijn benieuwd naar hoe jij je dag doorkomt. Waar kijk je naar uit en hoe vermaak jij jezelf? Wil je dit delen met ons? Stuur dan een e-mail naar ellen@theaterdakota.nl en wellicht kunnen wij iets met de gepaste afstand (in de deuropening/voor het raam) vastleggen.

VRIJDAG | 09.00, 10.00 uur

  • Kindervoorstelling ‘AaiPet’ (2+) door BonteHond. Bekijk HIER de voorstelling.

In AaiPet beginnen twee goochelaars vrolijk met hun act. Ze vouwen hondjes van ballonnen en toveren bananen uit iPads. Precies zoals het hoort. Maar de truc komt in opstand. De iPad ontpopt zich tot een brutale grapjas die de show danig in de war stuurt. Uiteindelijk weet niemand meer wat voor of achter is en wie nu eigenlijk wie bestuurt.

Kijk eens om je heen. Waarschijnlijk zit iedereen naar een schermpje te turen, en dat vinden we allang niet gek meer. Maar als je alsmaar door een computer wordt beziggehouden, hoe zelfstandig groei je dan op? Hoe blijf je slim als je zelf niet meer hoeft na te denken? Maakt de iPad de wereld kleiner of juist groter?

  • Peuter & Kleuterdans door juf Katelijn. Bekijk HIER de dans.

Dans samen met de juf en een speciale gast: Nijntje!

WEEKEND | 13.30 uur

  • Zaterdag: “Pareltjes uit de natuur” door de ogen van vrijwilliger Marijke Kors
  • Zondag: Jochem Otten met zijn ontroerende en persoonlijk verhaal “Troosten”. Bekijk HIER de voorstelling.

Leer HIER meer Binnenshuistips!