DE FILMTIPS VAN ROB!

Wie kent onze filmkenner en filmfanaat Rob Lubbersen niet? Hij gaf jarenlang inleidingen gaf bij de films die in Dakota werden vertoond en zal elke week bijzonder filmtips op TV uitlichten! 


DE FILMTIPS VAN ROB

  • Woensdag 27 mei 2020 van 20.30 uur tot 22.30 uur op RTL 7 – ‘John Wick

John Wick is een snoeiharde actiefilm die speelt in de onderwereld van New York. John Wick (Keanu Reeves) neemt het op tegen een groep Russische criminelen die o.a. zijn hond hebben vermoord. In razende en genadeloze vechtscenes rekent hij met ze af. Adembenemend. Gelukkig zit er ook de nodige cynische humor in de film om even bij te komen. De VPRO geeft hem vier sterren.

  • Donderdag 28 mei 2020 van 20.15 uur tot 21.45 uur op ARTE – ‘1918: Aufstand der Matrosen

1918: Aufstand der Matrozen is een historische documentaire over de Duitse Revolutie. Bijna iedereen kent de Russische Revolutie van 1917, maar weinig mensen weten dat een jaar later in Duitsland ook een revolutie uitbrak. Waren het in Rusland de matrozen in Kronstadt, in Duitsland kwamen de matrozen in Kiel in opstand. Zij eisten ‘Brood en Vrede’ en later ook kiesrecht voor mannen én vrouwen en afschaffing van de monarchie. In Rusland verdween de Tsaar, in Duitsland vluchtte de Keizer (naar Nederland!), maar verder hadden die twee revoluties een heel verschillende afloop.

  • Donderdag 28 mei 2020 van 22.25 uur tot 00.10 uur op SBS 9 – ‘The Visit

The Visit is een film van M. Night Shyamalan en dan weet je het wel, dat wordt weer zweverige horror-hoki-poki. Of toch niet? Eerder maakte hij The Sixth Sense over een jongen die geesten ziet. En Unbreakable over een man die verschrikkelijke ongelukken heelhuids overleeft. Maarrr, The Visit is volgens sommigen andere koek: een geslaagde mystery-thriller over twee kinderen die bij opa en oma gaan logeren. Echter, oei oei, die opa en oma, daar is iets mee!


UITGELICHT