DAKOTA TIPT ACTIVITEITEN BINNENSHUIS! LEES JE OOK MEE?

Team Dakota heeft de afgelopen dagen de leukste binnenshuis tips voor jullie weten te verzamelen. Persoonlijke tips, favorieten en must-sees van collega’s komen voorbij. 

We hopen dat jullie de komende tijd lekker zoet blijven met deze lijst en wij zullen hem dagelijks aanvullen met tips. Uiteraard kun je ook eigen content van ons gaan verwachten. Hou daarvoor onze Facebook en Instagram pagina in de gaten! 

En mocht je een ander kunnen helpen dan vind je helemaal onderaan een paar mooie initiatieven in Den Haag die je zou kunnen steunen.

Heel veel leesplezier met de onderstaande tips!


BEKIJK HIER FILMS/DOCUMENTAIRES/TV ONLINE 

Documentaires

Netflix films

  • ‘Call Me By Your Name’
    Eerder gedraaid in onze filmzaal. Mooie, romantische film in het prachtige Italië in betere tijden.
  • ‘The Movies That Made Us’
    Een leuke serie over vrouwen achter beroemde ‘meisjesfilms’.
  • ‘Marriage Story’
    Draaide eind vorig jaar bij ons. Heb je ‘m gemist, neem dan nu de tijd om deze prachtige film te kijken!

TV


BEKIJK HIER THEATER ONLINE 


BEKIJK/LUISTER HIER NAAR MUZIEK ONLINE


OM TE DOEN

Knutselen/tekenen/schilderen

Lezen 

Spelen

Anders

Mindfullness

Thuiswerken


HELP EEN ANDER 

Mooi Welzijn 
Weet u mensen die een maaltijdservice hard nodig hebben omdat ze nu de deur niet meer uitkunnen en geen netwerk hebben en geen geld voor een boodschappenbezorgdienst? Of kent u – een gezond en niet kwetsbaar- iemand die zich wil aanmelden om maaltijden te bezorgen stuur dan een bericht naar r.vanderhelm@mooiwelzijn.nl of D.LammertsvanBueren@mooiwelzijn.nl 
Meer info via: mooiwelzijn.nl 

100.000 maaltijden voor ouderen in Corona crisis georganiseerd door Ben Lachhab
Met de donaties willen wij met deze corona virus actie het nodige inkopen zo als verpakkingsmaterialen, ingrediënten en het inhuren van de nodige ruimtes en materialen zo dat wij uit eindelijk 100duizend diepvries maaltijden kunnen bereiden en het kunnen afleveren bij de kwetsbare ouderen.
Doneer via gofundme.com

Gemeente Den Haag
Sinds vandaag is er 1 centraal telefoonnummer beschikbaar voor kwetsbare inwoners van Den Haag die door Corona in de knel komen. Zij kunnen op telefoonnummer (070) 205 30 03 terecht voor (hulp)vragen, of een goed gesprek. Dit telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.00 uur. 
Meer info via: Centraal Telefoonnummer voor Kwetsbare Hagenaars

Rode Kruis 
Zamelt u beschermingsmiddelen voor zorgmedewerkers in, zoals maskers, handschoenen en brillen? Lever die dan in bij het Rode Kruis! Het Rode Kruis controleert alle ingezamelde middelen op kwaliteit en verdeelt de goedgekeurde middelen daarna over zorginstellingen in het hele land. Het Rode Kruis zorgt er bovendien voor dat de regio’s met de hoogste nood als eerste de ingezamelde en goedgekeurde middelen krijgen.

De Veiligheidsregio Haaglanden raadt particulieren en ondernemers die hun ingezamelde beschermingsmiddelen willen inleveren, dan ook met klem aan zich rechtstreeks bij het Rode Kruis te melden. Het Rode Kruis heeft daarvoor een speciale informatiepagina op internet gemaakt. Daar staat ook de lijst met producten die nodig zijn.

Niet alle zorginstellingen zijn zelf in staat de controle op kwaliteit en veiligheid van beschermingsmiddelen uit te voeren. Daarom verwijst Veiligheidsregio Haaglanden alle inzamelaars naar deze website van het Rode Kruis.