NIEUW IN DAKOTA! ARAB FILM FESTIVAL OP 25 & 26 OKTOBER!

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober komt het Arab Film Festival naar Theater & Filmhuis Dakota! Tijdens dit festival word je meegenomen door meeslepende, heftige, grappige en soms ontroerende films die je kunnen prikkelen, amuseren of wakker schudden. Maar deze films kunnen je ook aanzetten tot discussies, ontmoetingen met filmmakers of zelfs gesprekken met gasten en publiek. We kijken ernaar uit om jullie op ons eerste Arab Film Festival te verwelkomen en te verrassen met de spraakmakende films die geselecteerd zijn in ons Theater & Filmhuis. 

Check hieronder het filmprogramma en reserveer je kaarten door op de titels van de film te klikken! 

Koop je twee filmkaartjes voor zaterdag 26 oktober dan kun je gratis naar de openingsfilm Sawah (19.30 uur).


PROGRAMMA ARAB FILM FESTIVAL 25 & 26 OKTOBER

Vrijdag 25 oktober (Openingsfilm met muziek!)
19:30 uur: Sawah (86 min)
Sawah, een komisch drama, vertelt het verhaal van een Egyptische DJ die per ongeluk in Luxemburg belandt, een land waar hij nog nooit van gehoord heeft, en waar hij wordt aangezien voor een vluchteling.

Inclusief live muziek! verzorgd door Hannibal Saad met Maryana Golovchenko. Na de film gaat het feest door met DJ MISHA.

Zaterdag 26 oktober
13.00 uur: Urgent (85 min)
Urgent (van Mohcrine Besri) representeert de kwestie van verantwoordelijkheid in een situatie waarin de levens van een jong gezin, een suïcidale man en een overwerkte arts samenkomen.

14:45 uur: Bilal (108 min)
Een bekend islamitische verhaal ‘Bilal’, een jongen die er altijd van gedroomd heeft een grote ​​krijger te zijn. Hij wordt echter gevangen genomen na een brute aanval, die zijn moeder niet overleeft.

16:45 – The Guest (99 min)
In The Guest raken een vader en het vriendje van zijn dochter verwikkeld in een interessante discussie over de islam. Langzaamaan ontvouwt de film zich tot een psychologische thriller met een uitzonderlijk verrassende plot twist.