NIEUW IN DAKOTA: BUDDY PROJECT

THEATER IS VOOR IEDEREEN! DAT KLINKT HEEL MOOI, MAAR IN WERKELIJKHEID IS HET HELAAS NIET VOOR IEDEREEN VANZELFSPREKEND. HET BUDDYPROGRAMMA VAN THEATER & FILMHUIS DAKOTA IS EROP GERICHT HET NETWERK VAN OUDERE INWONERS VAN ESCAMP TE VERSTEVIGEN

HET BUDDYPROGRAMMA VAN DAKOTA 
Jong en oud, iedereen is natuurlijk welkom in ons theater. Maar wat als je door de jaren heen minder mobiel bent geworden, geen gezelschap hebt of er ontbreekt vervoer en financiën? 

Ons stadsdeel Escamp kent veel ouderen. Zowel actieve ouderen, maar ook ouderen die alleen of niet mobiel zijn. Om deze laatste groep ouderen te helpen, start Theater & Filmhuis Dakota met het Buddy project. Het buddyprogramma is erop gericht het netwerk van oudere inwoners van Escamp te verstevigen. Ook draagt het eraan bij dat ouderen die niet vanzelfsprekend kunnen deelnemen aan de activiteiten binnen Dakota, zich alsnog actief en betrokken blijven voelen. De kern van het buddyproject is het ontmoeten van mensen, het leggen van contacten en samen gezellige momenten creëren.  


WORD JIJ EEN BUDDY?
Wil jij betekenis geven in het leven van een oudere. Wil jij onderdeel zijn van Theater & Filmhuis Dakota en bijdrage leveren aan een stukje leefbaarheid van het stadsdeel Escamp? Word dan een buddy! 

Als buddy ben je een maatje van een deelnemer (65+). Je selecteert samen de voorstellingen of films die je bezoekt en eventueel verzorg je ook het vervoer. Met de andere Buddy’s maak je het mogelijk de ouderen deel te laten nemen en creëer je samen nieuwe contacten, bezoek je mooie voorstellingen of films. We zorgen samen dat de oudere niet alleen hoeft te zijn en vinden het belangrijk dat je doet wat je het beste kunt. Daarom zoeken we niet naar één type buddy, maar een diversiteit aan buddy’s, zoals chauffeurs, gastheer/vrouw en of gezelligheidsdieren. 


IK ZOEK EEN BUDDY
Ben jij 65+, zou je meer willen ondernemen en lijkt het je fijn om dit samen met iemand te doen? Zou je een inspirerende plek willen bezoeken waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten, van live muziek kunt genieten, mooie voorstellingen en films kunt zien? Dan nodigt Theater & Filmhuis Dakota je van harte uit! We zoeken samen een voorstelling of film uit die je met een buddy bezoekt. De eerste film of voorstelling krijg je van ons. Daarna kun je een strippenkaart aanschaffen en elke film of voorstelling van jouw keuze samen met een buddy bezoeken.  


MEER INFO & CONTACT
Wil je meer informatie over het Buddy project of je direct aanmelden als Buddy/zoek je een Buddy? Stuur dan een e-mail naar Buddy@theaterdakota.nl

Het Buddyproject wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds en gemeente Den Haag.