Volg ons: Facebook Twitter

  Kinderboekenmarkt!

  zondag 18 oktober in ZUID57/Theater Dakota

  Kinderboekenmarkt in ZUID57/ Theater Dakota op zondag 18 oktober! 

  Het Centraal Station, de Grote Kerk, het Stadhuis… Zomaar een paar locaties waar de Kinderboekenmarkt gedurende haar lange geschiedenis is neergestreken. Aan dat lijstje kan nu nóg een naam worden toegevoegd: ZUID57, Centrum voor kunst en cultuur.

  Op zondag 18 oktober wordt ZUID57, het thuis van o.a. Theater Dakota, voor één dag omgetoverd tot boekenpaleis. Van onder tot boven vult de organisatie het gebouw met kraampjes, stands en activiteiten rondom taal en lezen. Je vindt er alle soorten boeken: prentenboeken, voetbalboeken, spannende boeken, Young Adult-boeken en ga zo maar door.  

  Signeren en workshops
  Kinderen kunnen hun boeken laten signeren door de vele schrijvers en tekenaars die aanwezig zullen zijn. Een kleine greep uit het rijtje: Niki Smit, Rindert Kromhout, Geronimo Stilton, Marcel van Driel, Roger Olmos, Alekos, Harm de Jonge, Betty Sluyzer en Christien Boomsma. Veel van hen lezen ook voor of treden op in de speciale SchrijversStudio. Daarnaast worden er workshops Spaans, tekenen, gebarentaal en kalligraferen gegeven.

  ‘Raar, maar waar!’
  Dat is het motto van de Kinderboekenweek en dus ook van de Markt. Daarom vind je er straks extra veel boeken over natuur, wetenschap en techniek. En ook voor mensen die op zoek zijn naar kinder- en jeugdboeken in andere talen is een bezoekje zeker de moeite waard. Vele anderstalige boeken zijn te vinden bij het Engelse, Turkse, Spaanse, Colombiaanse en Duitse Taalpaviljoen. Ook is er aandacht voor Arabisch en Armeens.

  Het hele programma van de 39ste editie van de Kinderboekenmarkt staat op www.kinderboekenmarkt.nl.