Volg ons: Facebook Twitter

  Kinderboeken Markt

  zo 16 okt, ZUID57/Dakota

  We nodigen je van harte uit voor de 40ste verjaardag van de Haagse Kinderboekenmarkt! Een gigantische mijlpaal. En het motto van de Nationale Kinderboekenweek 2016, Voor altijd jong!, sluit daar supergoed bij aan.

  Op de 40ste editie van de Markt vind je zoals altijd de nieuwste, grappigste, mooiste en spannendste boeken, maar ook de golden oldies. Die mooie boeken uit de vorige eeuw die steeds opnieuw worden ontdekt door kinderen zoals jij. En over golden oldies gesproken, neem vooral je opa en oma mee naar de Markt. Voor de gezelligheid, maar ook omdat wij hen dit jaar graag in het zonnetje zetten.

  Er zijn boeken voor alle leeftijden en leesniveaus over spannende, lieve of serieuze onderwerpen. Heel veel schrijvers en illustratoren vertellen over hun boeken op het podium van de filmzaal. Zij lezen voor en tekenen live. Presentatrice Jet Sol (Omroep West) interviewt samen met onze kindergastvrouw schrijvers op het podium. Knuffel Nijntje of scoor een handtekening van Geronimo Stilton.

  Er is een feestelijk opa en oma-programma De Koekjestrommel met superleuke workshops om samen te doen. Vraag je opa of oma mee om je te komen voorlezen (met koekjes erbij) in een van de fijne voorleesstoelen en vervolgens samen te schilderen. En daarna luisteren jullie naar het optreden van de vioolleerlingetjes van Jasmin Raïs. Het optreden van Orkest Morgenstond zal gaan over een Opa die zijn kleinkinderen kwijt is. Natuurlijk komt alles goed! Dan zingt iedereen het lied ‘M’n opa’ van Annie M.G.Schmidt uit volle borst mee!

  In de Taalpaviljoenen maken lezers kennis met Gebarentaal en Engelse, Spaanse, Duitse en Turkse boeken en buitenlandse schrijvers.

  Hoe, wat en waar
  Ook dit jaar vindt de Kinderboekenmarkt plaats in ZUID57/Theater Dakota. Daar kun je daar terecht voor optredens van schrijvers, workshops over taal en tekenen en stapels boeken, van prentenboek tot young adult. Het mooiste werk van illustratoren van over de hele wereld kun je weer bewonderen op de illustratorententoonstelling en wij zorgen verder voor een leuk programma voor jong en oud. 

  De Kinderboekenmarkt vindt plaats in het culturele hart van ‘t zuiden van Den Haag: ZUID57 aan de Zuidlarenstraat 57. Je bent van harte welkom op zondag 16 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Uiteraard is de toegang - zoals elk jaar - gratis.