Volg ons: Facebook Twitter

  Opening kunstwerk

  woe 24 juli, 14.00 uur

  Afbeelding niet gevonden.

  Op woensdag 24 juli om 14.00 uur is de onthulling van het kunstwerk van Lotti van der Gaag. Tevens wordt een expositie geopend van kinderen die kunstwerken hebben gemaakt gebaseerd op het wandreliëf van Van der Gaag. U kunt daar bij zijn!

  Uitnodiging
  Onthulling restauratie kunstwerk Lotti van der Gaag
  Woensdag 24 juli, 14.00 uur, Theater Dakota (Zuidlarenstraat 57)

  Beste buurtbewoner,

  Zoals u misschien weet bevindt zich sinds 1963 aan het gebouw waar nu Tafeltennisvereniging De Wibats is gevestigd een prachtig wandobject van de bekende Haagse beeldhouwer Lotti van der Gaag (Hoek Zuidlarenstraat ‒ wandelpad naar Middenveld).

  Door slijtage is het betonijzer van het object op diverse plaatsen bloot komen te liggen. Het kunstwerk dreigde verloren te gaan als er niet werd ingegrepen. STROOM Den Haag, Theater Dakota en Bewonerscommissie Zuidlarenstraat maakten de restauratie van het werk van Lotti van der Gaag mogelijk. Paul van Laere heeft het kunstwerk in mei en juni 2013 gerestaureerd. Op woensdag 24 juli wordt het resultaat officieel onthuld. U bent van harte welkom daarbij aanwezig te zijn.

  Naast de onthulling van de restauratie wordt een expositie van kunstwerken van basisschoolleerlingen gepresenteerd. Theater Dakota is een educatieproject gestart waarbij de kinderen van groep 5 (Nutsschool Morgenstond) in de maanden juni en juli onder leiding van Carolien Adriaansche lessen in beeldende kunst hebben gekregen en zelf kunst hebben gemaakt. Bij de ontwikkeling van de expositie vormde het wandreliëf van Lotti van der Gaag de inspiratiebron.  

  Programma
  14.00 uur          Inloop Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57
  14.15 uur          Opening door Johan Nieuwenhuize, curator Platform 57 (bezoek aan het wandreliëf, bekijken dvd van de restauratie en opening van de expositie)

  Tot ziens op 24 juli in Theater Dakota,

  Met vriendelijke groet,


  Bewonerscommissie Zuidlarenstraat en Theater Dakota 
   

  Kijk HIER alvast voor een indruk van de expositie van de kinderen.