Volg ons: Facebook Twitter

  Theater Na De Dam

  Gezocht: oudere en jongere deelnemers

  Gezocht: oudere Escampers die hun oorlogsherinneringen willen delen met jongeren en jongeren die van deze herinneringen een voorstelling willen maken.

  Sta jij graag op een groot toneel, maak je graag samen met anderen een voorstelling én durf je dat ook heel serieus te doen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  Het Nationale Theater (HNT) maakt in samenwerking met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in Escamp. Wij zoeken daarom Hagenaars die hun oorlogsherinneringen willen delen met jongeren. 

  De educatie-afdeling van HNT zoekt ouderen uit Escamp, of die een band hebben met het stadsdeel, om hun oorlogsverhalen te delen. Daarnaast worden er daarom jongeren gezocht tussen de 10 en 18 jaar oud, die in gesprek gaan met de ouderen. Op basis daarvan maken deze jongeren een voorstelling onder leiding van theaterdocenten van Het Nationale Theater. Eén van de onderwerpen wordt mogelijk het boerenleven zoals dat in de oorlogsjaren was in de landerijen voorbij de Leyweg.


  VOORSTELLING:
  De voorstelling wordt op zaterdag 4 mei en zondag 5 mei gespeeld in het Zuiderparktheater en maakt deel uit van het landelijke initiatief ‘Theater na de Dam’.

  REPETITIES:
  De jongeren repeteren in Theater Dakota op zaterdag 30 maart, zondag 31 maart (de ouderen vertellen dan hun verhalen), zaterdag 6 april, zaterdag 13 april en nog een aantal avonden in week 18. Op zaterdag 20 april gaan alle jongeren die in Nederland meewerken aan ‘Theater na de Dam’ voorstellingen naar een speciale repetitiedag in Amsterdam, waar ze diverse workshops aangeboden krijgen.  

  AANMELDEN:
  Wil je je verhaal delen, meespelen in de voorstelling of meer informatie? Stuur dan een e-mail naar lottedeleeuw@hnt.nl of bel met 088-3565 313.