Volg ons: Facebook Twitter

  Melkkleuren: fantastisch project!

  Vanaf 11 sept

  Afbeelding niet gevonden.

  De bekende mode-ontwerper en -vormgever Aziz Bekkaoui start i.s.m. Theater Dakota vanaf woensdag 11 september het project Melkkleuren. Rode draad van dit opzienbarende project is de Melksuper, een speciaal ingerichte winkel gevestigd aan de Leyweg 657h.

  Melkkleuren inspireert mensen de essentie van onze cultuur in het hedendaagse te ontdekken en werpt een frisse blik op de toekomst. Melkkleuren ging in februari 2011 van start in een uitverkochte jaarbeurs Utrecht en trok daarna met voorstellingen en evenementen via Amsterdam en Breukelen naar Rotterdam, dat in oktober in het teken van melk stond. Vanaf woensdag 11 september 2013: Melkkleuren 070, een serie evenementen in Den Haag van 11 september t/m 9 oktober.

  Kijk hieronder naar de activiteiten die in het kader van het project Melkkleuren de komende worden georganiseerd. Alle activiteiten zijn GRATIS.


  MELKTOUR START MET WIT MAAR NIET BLANCO
  De Melktour is een stadsafari die mensen uitnodigt om de stad Den Haag te herontdekken, met de hotspots van de (voormalige) melkindustrie als leidraad. Inspirerende verhalen van bewoners, ooggetuigen en deskundigen illustreren de impact van veehandel en melkinrichtingen op de vorming van de stad Den Haag: stedenbouwkundig, planologisch, economisch, sociaal en cultureel. De ankerpunten van de tours zijn het agrarische erfgoed, maar door de ontmoetingen vermengt Melkkleuren zich ook met de actualiteit in de stad.

  De tour is geen recreatieve en afstandelijke bezichtiging. Ze is aanleiding voor interactie met winkeliers, buurtbewoners, ondernemers, wetenschappers en nieuwe gebruikers van het erfgoed, om deelnemers te bewegen met een onderzoekende geest de wortels van de maatschappelijke ordening en samenhang te laten verkennen. De melktours eindigen dan ook met meer mensen dan ze beginnen: passanten en toevallige gesprekspartners worden uitgenodigd mee te reizen, en zich zo bij Melkkleuren aan te sluiten.   

  De Melktour duurt 2 uur en vertrekt vanaf de Melksuper op de Leyweg 657H en eindigt op het Binnenhof. Wil je meedoen met de Melktour, stuur dan een bericht naar info@melkkleuren.nl

  MELKSUPER – LEYWEG 657H, WOENSDAG 18 SEPTEMBER, 14.00 – 18.00 UUR


  OOGST VAN DE STAD 
  Recycling is moderne properheid. Mode-ontwerper Aziz Bekkaoui en kunstenares Carolien Adriaansche geven een workshop design met alleen afval van agrarische en zuivelige herkomst. Het mooiste werk krijgt een plek in de tentoonstelling die zich geleidelijk in de Melksuper ontwikkelt.

  Aziz en friends maken met deelnemers decorstukken, lichtobjecten en decoreren kostuums van onder andere witte melkjassen en oude melkflessen. De groep deelnemers is gemengd en bestaat uit wijkbewoners, maar ook studenten van academies (beeldende kunst, theater, ander). Kunstenaars verwerken de resultaten in hun eigen werk en tonen dit in de Melksuper.

  Wil je meedoen met deze workshop? Stuur dan een bericht naar info@melkkleuren.nl

  MELKSUPER – LEYWEG 657H, WOENSDAG 25 SEPTEMBER, 14.00 – 18.00 UUR


  MELKPODIUM 
  Speciaal voor de Melksuper wordt een nieuwe Melksong geschreven door zangeres en artiest Auxs. Voor deze Melksong wordt een videoclip opgenomen met een live performance van dansers en artiesten. De videoclip van de nieuwe Melksong wordt op 9 oktober gelanceerd in de Melksuper. Radio FunX maakt een mooie reportage van de lancering van de nieuwe Melksong en videoclip.

  MELKSUPER – LEYWEG 657H, WOENSDAG 2 OKTOBER, 14.00 – 18.00 UUR


  MILK MEETING  
  Melksuper verwelkomt bezoekers vanaf 14.00 uur met een lint van authentieke melkverhalen van Hagenaars en ommelanders. Bewoners, politici, artiesten en kunstenaars, agrariërs en zuivelliefhebbers vertellen persoonlijke anekdotes, fantasieën en visies over de rol van melk in het Haagse leven, als preek of lied, in rap of dichtvorm. De in het wit geklede vertellers staan in grote witte melkpakken en alle bezoekers krijgen een lange witte Melkkleuren-jas aan.

  Aziz en het Melkkleurenteam inviteren experts uit wetenschap, bedrijfsleven en politiek om elkaar te ontmoeten en visies uit te wisselen en inspirerende presentaties te geven. Met onder andere presentator Hans Flupsen en componist Mattias Kadar.

  De uniformiteit schept een band en maakt de tongen los. Opnames van het lint van verhalen zijn later te zien op www.melkkleuren.nl, op Youtube, Haagse media en op de Mediawall van diverse Haagse Partners en Instituten.

  Deze Milk meeting is tevens de afsluiting van de Melksuper, met onder andere de lancering van een nieuwe Melktune videoclip.

  MELKSUPER – LEYWEG 657H, WOENSDAG 09 OKTOBER, 14.00 – 18.00 UUR


  OPENINGSTIJDEN MELKSUPER – 11 SEPTEMBER T/M 9 OKTOBER

  Adres: Leyweg 657H, 2545 GK Den Haag

  Openingstijden: Woensdagen van 11.00u tot 18.00u. Overige dagen: wisselende openingstijden, deze worden later bekend gemaakt via onze websites en via de etalage van de Melksuper.

  Website: www.melkkleuren.nl  

  Contact: info@melkkleuren.nl