Volg ons: Facebook Twitter

  Soullegende Sam Cooke!

  Theater Pavlov in Dakota op 5 maart

  AANRADER! Muziektheatervoorstelling over soullegende Sam Cooke.

  ‘A Change is Gonna Come’ van Theater Pavlov! Te zien én horen op zaterdag 5 maart in Theater Dakota. ‘A Change is Gonna Come’ is een muzikale theatervoorstelling over soulzanger Sam Cooke, burgerrechten en hoop. 

  Het Verhaal
  Een ranzig motel, drie schoten en iedereen loopt door. Op het oog een doodgewone afrekening in het getto van Los Angeles. Drie dagen later blijkt dit het einde van ‘The Inventor of Soul’, Sam Cooke. Iedereen staat stil. 

  ‘A Change is Gonna Come’ is live muziek in een muzikale vertelling over soulzanger Sam Cooke. Verteld vanuit het leven van Elisa Boyer, de vrouw met wie hij zijn laatste uren doorbracht. Liedjes als ‘Wonderful World’, ‘Bring it on Home to Me’ en titelnummer ‘A Change is Gonna Come’ ontbreken uiteraard niet in deze voorstelling.

  Spel: Willem Voogd, Ralph Kooijman, Steven Joles.

  Meer info en kaartverkoop klik HIER 


  Interview: A Change is Gonna Come – Ralph Kooijman

  Ralph Kooijman is theatermaker en staat binnenkort voor het derde jaar op rij in de theaters met de voorstelling ‘A Change is Gonna Come’.

  De voorstelling in een zin?

  Een muzikale vertelling over soulzanger Sam Cooke, burgerrechten en hoop.

  Hoezo Sam Cooke?

  Het is begonnen met een plaat die ik bij toeval op een rommelmarkt heb gekocht, tussen een stapel andere platen. Na ‘m een keer gehoord te hebben heeft ie vaak opgestaan en in een nacht wilde ik wel eens weten wie de man was die deze geweldige muziek gemaakt had. De volgende ochtend was het concept af. Sam Cooke heeft zoveel mensen geïnspireerd, zowel met zijn muziek als zijn overtuiging!

  Hij leefde lang geleden, waarom moeten we dit verhaal nu nog horen?

  Het is pas 52 jaar geleden dat Sam Cooke werd neergeschoten. De strijd die hij toen voerde, is nog steeds actueel. Gelijkheid, vrijheid, burgerrechten;  dat is niet iets dat ooit tot geschiedenis mag verworden. Dat is het heden en de toekomst.

  Wat is Theater Pavlov?

  Theater Pavlov maakt verhalend muziektheater in wisselende samenstelling. In de serie over overleden muziekvernieuwers schetsen we het tijdsbeeld en de politieke situatie en geven we het werk en leven van de persoon in kwestie weer.

  Op 5 maart staat Theater Pavlov met de voorstelling ‘A Change is Gonna Come’ in Theater Dakota.

  Theater Pavlov in Theater Dakota