Volg ons: Facebook Twitter

  Bijzonder in Dakota!

  Talent op de Vlucht, 23 sept

  Theatertip! Erg mooie voorstelling met negen Syrische vluchtelingen. 

  Indrukwekkend! Verhalen van negen Syrische vluchtelingen. De voorstelling ‘Talent op de Vlucht’ van Fada Theatre is in het Arabisch, maar dankzij het expressieve spel is het stuk goed te volgen. Ook loopt er een tekstbalk mee tijdens de voorstelling met de Nederlandse vertaling. Na afloop is er een nagesprek (met behulp van een tolk). ‘Talent op de Vlucht’ is op vrijdag 23 september 2016 (aanvang 20.15 uur) in Theater Dakota te zien. Prijs per kaart = €12, Ooievaarspas €6).

  Ahmad al-Herafi en Ramez Basheer, beide bekend acteur in Syrië, ontmoetten elkaar op hun vlucht uit Syrië in Turkije. Samen legden zij de rest van de reis af en kwamen uiteindelijk terecht in de noodopvang in Alphen aan den Rijn. Daar namen zij het initiatief de verhalen van hun lotgenoten te verwerken tot een toneelstuk. Om een positieve bijdrage te leveren aan het beeld dat over vluchtelingen bestaat. “Wij zijn mensen met verhalen en dromen. We willen alleen maar een veilig bestaan, voor onszelf en onze gezinnen”, vertelt Ahmad Al-Herafi. Samen met Ramez Basheer, nog zeven amateur-acteurs en zes crewleden maakte hij het indrukwekkende ‘Talent op de Vlucht’. 

  Voorstelling

  ‘Talent op de vlucht’ is een bijzondere voorstelling waarin de dramatische verhalen van negen Syrische vluchtelingen worden verteld. De spelers leefden ongeveer een half jaar samen met circa 1100 anderen in de noodopvang in de gevangenis van Alphen aan den Rijn. Negen van de vluchtverhalen van henzelf en hun lotgenoten daar zijn verwerkt in ‘Talent op de vlucht’. De voorstelling is in het Arabisch; maar er is Nederlandse boventiteling. Na afloop lichten de acteurs met behulp van een tolk de verhalen toe en kan het publiek vragen stellen. In de foyer is er daarna gelegenheid om persoonlijk met de acteurs te praten.


  Kaartverkoop en info: klik HIER