Volg ons: Facebook Twitter

  Durf! Club & Zomerweek!

  Red jij de wereld?

  De zomer van Dakota! Durf! Club voor jong en oud en natuurlijk onze Zomerweek. 

  Wij redden de wereld!
  Zomer in Theater Dakota

  Dit jaar bestaat het zomerproject van Dakota uit:

  1. Een voortraject voor kinderen, jongeren en ouderen.

  2. De zomer-workshop-week mét eindvoorstelling, 10 t/m 13 juli

  3. Een overwinningsdiner! 14 juli


  Van 10 t/m 13 juli bouwen we het theater om tot een veilige plek, een plek waar iedereen welkom is. We gaan de wereld redden! Maar waar moet je dan beginnen?

  Een zomerweek duurt maar kort. Daarom starten we dit jaar al in de maand mei. We starten een club, we gaan bij mensen langs en proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken die met ons mee willen denken en samen werken we toe naar een spetterende eindvoorstelling!

  Voortraject:
  In het voortraject van de zomerweek (mei- juni) organiseren we verschillende bijeenkomsten waarbij we met bewoners ontmoetingen organiseren. Van breien, breaken, samen eten, toneelspelen, filmen tot samen filosoferen over een betere wereld. Vanuit je eigen wijk, naar je directe omgeving, het hele land en uiteindelijk de wereld waarin we leven.

  Deze bijeenkomsten doen we allemaal onder de term: Durf! Durf te vragen, durf te doen, durf te ontmoeten. Durven gaat altijd net iets verder dan je eigen comfort. Kwetsbaar en open durven we elkaar te ontmoeten en onze mening te vormen.

  Tijdens deze ontmoetingen verzamelt een theatermaker materiaal voor de eindvoorstelling die tijdens de zomerweek wordt gemaakt. Samen met de deelnemers worden korte scènes, geluidsopnames en beeldmateriaal gemaakt die terug zullen komen in de eindvoorstelling.

  We starten de voortrajecten met kinderen, jongeren en ouderen.


  Durf! Club 7 t/m 10 jaar
  Met theatermaker Linda van Denderen ga je samen filosoferen, plannen maken en omzetten in actie! Hoe denkt jouw vader dat we de wereld kunnen redden? En de buurvrouw? We gaan interviewen, theatermaken en dingen bouwen!

  Heel erg leuk!

  Woensdagmiddag 14.00 tot 16.00 uur
  24, 31 mei, 7, 14, 21, 28 juni en 5 juli
  Kosten: €15 – (€7,50 met Ooievaarspas)

  Meer informatie en opgeven/aanmelden, klik HIER


  Durf! 55+
  Enthousiaste actieve mensen die zich willen inzetten voor een 'betere wereld' Onder leiding van theatermaker Linda van Denderen. Samen bedenken hoe we dit dan zouden aanpakken. Hiervoor gaan we de eerste twee ochtenden met elkaar in Theater Dakota in gesprek en daarna gaan we locaties in de wijk bezoeken. Hier kun je aan mee doen maar dit hoeft niet. Wat we bij deze bezoeken gaan doen bedenken we in de eerste twee bijeenkomsten. 

  Uiteindelijk willen we materiaal maken voor de eindvoorstelling van de zomerweek op 13 juli! Dit kan beeldend werk zijn, foto's, geluidsopnames, video maar ook live! Hiervoor organiseren we nog een speciale workshopdag op 12 juli.

  Woensdagochtend 10.30 tot 12.30 uur

  24, 31 mei, 7, 14, 21, 28 juni, 5 juli, 12 juli, presentatie op 13 juli.
  De eerste twee keer gezamenlijk op locatie van Theater Dakota. De vijf opvolgende keren zijn facultatief en op locatie in de wijk. 12 en 13 juli zijn onderdeel van de zomerweek. Deelname: gratis

  Meer informatie en opgeven/aanmelden, klik HIER


  Zomerweek, leeftijd 7 t/m 12 jaar
  Aan het begin van de week bezoek je de theatervoorstelling: “Wij redden de wereld! “ Daarna starten de workshops: muziek, theater, dans en decor. 

  Je studeert een dans in, werkt aan een eigen muziek nummer of maakt theater scenes. Allemaal voor de eindvoorstelling op 13 juli! Begin van de week kies je of je die week wilt dansen, zingen, toneelspelen of lekker het decor wilt bouwen!

  Planning:
  Workshops: 10 t/m 13 juli 12.00 tot 14.00 uur

  Maandag 10 juli theatervoorstelling “Wij redden de wereld” om 11.00 uur

  Maandag 10 juli om 14.30 uur is er ook een vrije voorstelling van “ Wij redden de wereld” Hier zijn ook de BSO’s uit het stadsdeel van harte voor uitgenodigd. Voor hen is er een speciaal educatie project op eigen locatie uit te voeren.

  Woensdag 12 juli 55 + workshop dag.

  Donderdag 13 juli jongeren-workshop-dag

  Donderdag 13 juli Eindvoorstelling door de leerlingen zelf om 16.30 en 19.00 uur

  Meer informatie en opgeven/aanmelden, klik HIER


  Overwinningsdiner 14 juli
  Lekker samen eten en bomen over een betere wereld!

  Waar kun je beter beginnen dan in je eigen wijk, met je eigen buren onder het genot van een lekker zelf gemaakt hapje. Theater Dakota organiseert als afsluiter van het zomerproject een overwinningsdiner. Een mooie lange feestelijk gedekte tafel, een expositie met materiaal uit het voortraject en een paar leuke verrassingselementen om het gesprek soms eens een andere wending te geven. Iedereen mag iets lekkers meenemen en gezamenlijk maken we er een mooie avond van. Durf te delen en ontmoet elkaar.