Volg ons: Facebook Twitter

  Krijn de Koning

  Kunstproject in Zuid57

  Afbeelding niet gevonden.

  Platform57 opent cultureel seizoen met nieuw werk van Krijn de Koning!

  Platform57, gevestigd in de wijk Escamp in Den Haag, start het culturele seizoen met nieuw werk van de bekende Nederlandse kunstenaar Krijn de Koning. De site specific installatie die De Koning speciaal voor Platform57 ontwikkelde, is geplaatst bij Zuid57, een voormalig schoolgebouw (Simon Stevin College) van architect Sjoerd Schamhart, waar ook Theater en Filmhuis Dakota gevestigd is. Krijn de Koning biedt de bezoekers van Zuid57 letterlijk en figuurlijk een andere kijk op de publieke ruimte. Het kunstwerk is nu te zien op het plein voor Zuid57.  

  Het werk van Krijn de Koning bevindt zich op het raakvlak tussen schilderkunst, architectuur en sculptuur. De Koning creëert in Nederland en daarbuiten regelmatig interventies in ruimtes, op zowel grote als kleine schaal. Daarmee roept hij vragen op over de beleving van specifieke kenmerken van die ruimtes.
   
  Een bekende installatie maakte hij in 2010 in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Ook is Krijn de Konings werk terug te vinden in collecties van het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans van Beuningen en het Centraal Museum in Utrecht. Voor de Zuidas in Amsterdam ontwierp hij een gebouw voor ProRail.
  Nog tot 22 september is in Hoog Catharijne in Utrecht een werk van De Koning te zien. Voor de Call of the Mall kunstmanifestatie ontwierp hij een houten doos, die vanaf drie zijden te betreden is en waarvan de binnenvlakken beschilderd zijn in diverse kleuren.
   
  Krijn de Koning studeerde aan de Ateliers 63 in Haarlem en het Institut des Hautes Etudes et Art Plastiques in Parijs. Hij nam deel aan vele internationale tentoonstellingen, zoals de Art Triennal of Beaufort in Oostende (BE) in 2009.
   
  Onderdeel van de periode dat de semi permanente installatie is te zien, is ook een Filmavond die wordt samengesteld en gepresenteerd door De Koning. De datum en inhoud hiervan worden nog bekend gemaakt.
   
  Platform57 brengt meer kunst naar Escamp
  Platform57 opereert sinds 2012 vanuit Zuid57 in het Haagse Escamp en programmeert hedendaagse ruimtelijke kunst. Artist talks, speciale filmavonden en educatieve activiteiten voor kinderen en volwassenen vormen inmiddels vast onderdeel van het programma. Hiermee wil Platform57 actief verbindingen leggen met het gebouw, de wijk en de stad. Om dit te bereiken wordt regelmatig samengewerkt met o.a. Theater Dakota en Filmhuis Den Haag. Onder andere Berndnaut Smilde, Harold de Bree, Maurice Bogaert en Hans Wilschut ontwikkelden al tijdelijke of semi permanente site specific installaties en tentoonstellingen.

  Artikel over het kunstwerk van Krijn de Koning in Zuid57, lees HIER