Volg ons: Facebook Twitter

  Educatie in Theater Dakota

  Het laatste nieuws en nieuwe projecten

  Afbeelding niet gevonden.

  Hier lees je het laatste educatienieuws en de educatie-initiatieven van Theater Dakota!

  EDUCATIENIEUWS:

  De Toneelalliantie verbaast, ontregelt, ontroert 

  Vanaf 2013 bundelen Het Nationale Toneel/NTjong, het nieuwe stadsgezelschap voor kinderen en jongeren, en de drie belangrijke podia in Den Haag: de Koninklijke Schouwburg, Theater Dakota in Escamp en Theater aan het Spui samen hun krachten onder de naam Toneelalliantie. De Toneelalliantie biedt voorstellingen van hoge kwaliteit en is de professionele en inspirerende partner in het Haagse theater- en educatieaanbod. Samen met het onderwijs ontwikkelt de Toneelalliantie een leerlijn theatereducatie (primair onderwijs t/m onderbouw voortgezet onderwijs) waarin leerlingen met alle facetten van theater in aanraking komen. Neem contact op met Sara Vesseur voor meer informatie, sara@theaterdakota.nl / (070) 3600 252. 


  Nieuwe educatieprojecten in Theater Dakota! 

  MUZIEK:
  OPEN EARS
  Speciaal ontwikkeld voor leerlingen met CKV-muziek in hun eindexamenpakket! Toon zetten, sfeer breken, opzwepen, inslapen, bluffen, recyclen: met muziek kun je (van) alles maken.

  In de sessie OPEN EARS heeft muziekzendeling en professioneel muzikant Brechtje Roos het over de opties van een intro, de boost die beats kunnen geven, de gerecyclede hit die toch nóg anders kan klinken.

  In OPEN EARS is er natuurlijk mogelijkheid om je eigen muziekmijmering te laten horen:
1 minuut praat jij over het fragment dat je wilt laten horen. Daarna luisteren we er 2 minuten naar. Verder is de muziekzendeling benieuwd naar jouw mening en worden je oren af en toe extra geprikkeld.

  Muziek van Adele, Monteverdi en Gotye klinkt onder de noemers INTRO, BOOST EN COVERS.

  In OPEN EARS linkt de muziekzendeling muziek van nu aan geluid uit verschillende tijden en van allerlei stijlen. Op een andere manier dan luisteraars gewend zijn. Via thema’s verbindt zij op inventieve wijze fragmenten uit de oude muziek, jazz en wereldmuziek. De sfeer is los. Ontmoeten en ontdekken staan voorop.

  Wanneer: Zondag 26 mei 14.30. Prijs €9,00

  Voor Open Ears kunnen leerlingen en scholen zich nu opgeven via 070 326 55 09 of aan de kassa van Theater Dakota. Wees er snel bij! Bestel HIER uw kaarten.


  THEATER:

  Toneelgroep Bouillabaisse - Rabbit in the Headlight
  Met de hele klas een repetitie bijwonen van Toneelgroep Bouillabaisse? Dat kan!

  Carolien Spoor, Jamie Grant, Isis Cabolet, Stefanie van Leersum, Cheryl Moenen en Aline Nuyens, allen afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht, vormen samen sinds anderhalf jaar toneelgroep Bouillabaisse. Het nieuwe huisgezelschap van Theater Dakota!

  In Theater Dakota werken zij dit jaar aan de voorstelling: ‘Rabbit in the headlight’. Een scherpe tragikomedie over modern fabrieksleven en over hoe ver mensen gaan om hun eigen leven en dromen vorm te geven. Voor jongeren die constant worstelen met groepsdruk en individualisme een zeer aansprekend thema.

  Toneelgroep Bouillabaisse wil graag kennis maken met hun doelgroep. Met elkaar in gesprek over het thema van de voorstelling en een ‘kijkje in de keuken’ van het repetitieproces. Hoe maak je eigenlijk een voorstelling?

  Workshop: Vrijdag 24 mei 10.00-12.00. Gratis toegang.

  Voorstelling: 5/6/7 en 8 juni. Prijs: €8 (5 en 6 juni) en €12,50 (7 en 8 juni).

  Voor Bouillabaisse is er plek voor één hele klas. Meld uw klas aan bij Sara Vesseur (sara@theaterdakota.nl of via 070 36 00 252).