Volg ons: Facebook Twitter

  Koorproject

  Misa Criolla en Messa di Gloria

  Coen Ruivenkamp Muziekevenementen: Misa Criolla van Ramírez en Messa di Gloria van Puccini

  *******Repetities in Theater Dakota*********

  Komende tijd biedt Coen Ruivenkamp Muziekevenementen aan zangliefhebbers uit Den Haag en omstreken wederom de kans te zingen in een projectkoor. 

  Deze keer staat als eerste de Misa Criolla van Ariel Ramírez op het programma. De uitvoering is op zaterdagavond 12 december 2015 in de Sint Agneskerk in Den Haag aan de Beeklaan. Deze expressieve mis met opzwepende ritmes is al 50 jaar een wereldsucces en uitbundig plezier voor koor, solisten, muzikanten en publiek. Vanwege de Kersttijd wordt het programma aangevuld met Nederlandse kerstliederen en Christmas Carols. Al met al een prachtig avondvullend programma.

  Verder kan men zich inschrijven voor de Messa di Gloria van Giacomo Puccini. Het concert is op zaterdagavond 23 januari 2016 in de Sint Agneskerk in Den Haag. Deze mooie mis kent een opvallende fusie tussen een geestelijk genre en opera, wat niet vreemd is voor een geboren operacomponist als Puccini was.

  Initiatiefnemer Coen Ruivenkamp loopt ongelooflijk warm voor de formule van amateur-koorzangers met professionele solisten en musici: “Wie graag zingt kan echt heel veel leren en genieten tijdens zo’n project. Een geschoolde stem is absoluut geen vereiste. Muzikaal gevoel en koorervaring zijn wel gewenst, maar plezier in zingen staat eigenlijk voorop!”

  Voor elk project is het streven een koor van ongeveer 80 deelnemers, met een evenwichtige verdeling tussen sopranen, alten, tenoren en bassen. De dirigent hoopt datveel enthousiaste zangliefhebbers uit de wijken rond Theater Dakota, waar de repetities plaatsvinden, van zich laten horen. Ook belangstellenden uit overig Den Haag en omstreken zijn natuurlijk van harte welkom!

  Wie koorervaring heeft en graag zingt in een (tijdelijk) projectkoor, moet zich beslist aanmelden! Meedoen aan een project betekent intense beleving van de muziek, groei in zangtechniek en een kick van de uitvoering!

  Van elke koordeelnemer wordt een eigen bijdrage verlangd voor deelname en bladmuziek. 


  Volledige informatie over bovenstaande projecten is te vinden op www.coenruivenkamp.nl. Aanmelden kan via e-mail (info@coenruivenkamp.nl) of telefonisch (06-15 43 88 64).

  Start repetities Misa Criolla van Ramírez: dinsdag 10 november 2015 in Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57, Den Haag

  Start repetities Messa di Gloria van Puccini: dinsdag 8 december in Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57, Den Haag