Volg ons: Facebook Twitter

  Naar het theater...

  ...met Mandy

  Afbeelding niet gevonden.

  Meer weten van theater met Mandy van Winden!

  Passie voor theater! Theaterdocent en theaterwetenschapper Mandy van Winden raakt er niet over uitgepraat. Samen met Theater Dakota bedacht ze 'Naar het theater met Mandy'. "Het is zo leuk om bezoekers meer te vertellen over een voorstelling. Ze krijgen dan meer informatie over wat er op het podium gebeurt en wat ze te zien te krijgen, zodat het kijken naar theater makkelijker wordt", aldus Mandy. Het komende theaterseizoen verzorgt Mandy bij vijf totaal verschillende voorstellingen een voorgesprek. "Het lijkt me fantastisch als ik steeds een vaste groep theaterbezoekers mee kan nemen. Bezoekers die ik meer vertel over wat zij gaan zien én die samen na afloop delen wat ze van de voorstelling vonden". 

  De eerstvolgende 'Naar het theater met Mandy' is op zaterdag 17 januari (De verleiding van een moordvrouw). 'Naar het theater met Mandy' is ook nog op vrijdag 27 februari ('Schijn' van Fahd Larhzaoui), vrijdag 27 maart ('TROEP' van Firma MES) en vrijdag 17 april ('Hete Peper' van Het Volksoperahuis).

  Bij 'Naar het theater met Mandy' krijgen de bezoekers een voorgesprek. Mandy: "Ik noem het bewust geen inleiding, maar een voorgesprek. Bij een inleiding wordt het een soort presentatie, waarbij iedereen luistert. Ik wil juist dat we met z'n allen in gesprek zijn over theater. Ik vertel natuurlijk over de voorstelling, maar ik stel ook vragen. Het resultaat is een laagdrempelig, leerzaam en 'los' gesprek, dat er voor moet zorgen dat naar theater kijken makkelijker wordt. En dat je kunt uitleggen waarom je de ene voorstelling wel mooi vindt en de andere niet." Bij het voorgesprek nodigt Mandy ook vaak de regisseur of één van de makers van een voorstelling uit. In de pauze en na afloop van de voorstelling kun je in het café van Theater Dakota bij Mandy aanschuiven en napraten over wat je hebt gezien. Vaak komen de acteurs er ook nog even bijzitten.

  'Naar het theater met Mandy' is voor iedereen. Of je nu met een groep gaat of alleen naar een voorstelling komt. Of je nu vaak naar theater gaat of nooit. Voor bezoekers die bijna nooit een voorstelling bezoeken is het een leerzame, leuke kennismaking. Voor vaste bezoekers, die veel zien, is het ook geschikt. In gesprek gaan over theater geeft meer verdieping en hun ervaring kunnen ze delen met andere bezoekers. "Naar het theater gaan is vooral leuk", vindt Mandy. "Dat is ook mijn eerste doel: de bezoekers een leuke ervaring geven. Ik vind het een grote eer als mensen zeggen dat ze door het voorgesprek nóg meer van de voorstelling genoten hebben".

  Het voorgesprek van Mandy begint om 19.15 uur. De voorstelling start om 20.15 uur. Kijk HIER voor nog meer informatie.