Volg ons: Facebook Twitter

  UIT FESTIVAL 1 t/m 3 september

  met in Dakota: Festival Ook van Jou

  We gaan weer beginnen met het nieuwe theaterseizoen! Dat vieren we in Den Haag met het UIT Festival Den Haag van 1 t/m 3 september. Op 1 september de aftrap in de wijken. Dakota doet dat met het gloednieuwe festival Ook van Jou. 

  Het eerste weekend van september staat symbool voor de opening van het culturele seizoen van Den Haag. De 45e editie van het UIT Festival zal voor het eerst drie dagen duren. Op vrijdagavond 1 september houden de Cultuurankers in de avonduren open huis waarbij zowel talenten uit de wijken als bekende Haagse artiesten optreden. Theater Dakota is ook een cultuuranker, dus ook bij ons vindt het UIT Festival Den Haag plaats. Dat doen we met het gigantisch gave festival OOK VAN JOU! GRATIS TOEGANG!

  OOK VAN JOU
  Vrijdag 1 september en zaterdag 2 september op het plein van Dakota! Heerlijk eten (uit de buurt!), verhalen, muziek, film, optredens en allerlei acts over tussendoor. Het programma is tot stand gekomen in samenspraak met en met medewerking van buurtbewoners. Alle eetkraampjes worden bemand door mensen uit Escamp met een voorliefde voor koken en heerlijk eten. Dakota opent het seizoen met een groot spektakel en dat doet het theater graag samen met jou. Zorg dat je er bij bent! 

  Programma vrijdag 1 september (17.00 - 22.30 uur)
  Met dank aan UIT Festival Den Haag zijn er optredens van Tim Akkerman en De Règâhs. Daarnaast ook: Muziektheatercollectief Het Volksoperahuis, Level UP: Angelina Moore, Sama Cosa, Denise Jannah, Lady Sings The Blues (met onder meer Michael Varekamp), Firma MES, Dance With Discipline, Aysia Gaakeer, Nesrin Vurucu, Tülin Yilmaz en comedy van Farbod Moghaddam (Frappant Comedy). Pleinacts: RiboetVerhalenkunst, Orkest Morgenstond, Circaso, de Circuswerkplaats van Den Haag, JUMP Academy, Schminken, Henna zetten, Film maken met de I-pad-tafel, naar de film met Rob en kunstwerken krijten met De Krijtman, Stoepkrijter des Vaderlands. En meer....

  Programma 2 september (15.00 - 20.00 uur)
  Optredens van Luca Warmer, Dansstudio Dancerella, Dansvereniging Nitsanim, Indiase Dansschool Monsoon, RWMG, Dansschool Dolores, Theatergroep Vobis en Bollyshape. Het beste van Escamp op het podium! Geweldige afsluiting (19.00 uur) door Farbod & Friends (comedy en spoken word). Pleinacts: Riboet Verhalenkunst, Orkest Morgenstond, Circaso, Schminken, interactieve Muziekinstallatie (met fruit!), Film maken met de I-pad-tafel en Ukkieconcerten. En meer...

  Zeven verschillende kramen met heerlijk eten (uit de buurt!). En natuurlijk onze eigen buitenbar met de lekkerste drankjes en snacks.

  Het Ook van Jou Festival van Dakota wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, UIT Festival Den Haag en stadsdeel Escamp. 

  Verder nog meer UIT Festival Den Haag
  Op zaterdagavond 2 september, direct na het Embassy festival: de culturele wereldreis van één dag, is er programma vanaf 19:30 uur op het Lange Voorhout en het Spuiplein én in diverse theaters. Hierna volgt een afterparty in de Koninklijke Schouwburg. Op zondag 3 september is het Lange Voorhout traditiegetrouw het hart van het UIT Festival met de cultuurmarkt, vier buitenpodia, straattheater en food & drinks. Culturele instellingen rondom het Voorhout en het Spuiplein openen hun deuren en bieden een inspirerend programma waarbij vooruitgeblikt wordt op het komende culturele seizoen. Nieuw dit jaar zijn ook enkele verrassende elementen zoals de cultuurpitch, miniworkshops, ‘cultuur speeddates’ en uiteraard is er veel ruimte voor talent. Ook Theater Dakota is present op het Lange Voorhout op 3 september. Samen met Theater De Nieuwe Regentes, Laaktheater, Muzee Scheveningen, de Vaillant, Bibliotheken Loosduinen/Nieuw Waldeck en Leidschenveen/Ypenburg en DiamantTheater hebben we een grote tent met (kinder)activiteiten en informatie. Daarbij hebben we een heus echt eigen podium vol programmering.  

  Het volledige programma is medio augustus te vinden op www.uitfestivaldenhaag.nl

  Trailer/Video: https://www.facebook.com/uitfestivaldenhaag/videos/1602598793097602/