Volg ons: Facebook Twitter

  Gratis kunst rondleiding!

  zondag 6 april

  Afbeelding niet gevonden.

  Stadsdeel Escamp is rijkelijk bedeeld met kunst uit de jaren ‘50 en ‘60. In het gebouw van Zuid57 is dat niet anders. Het gebouw is in 1957 als HBS ontworpen door de bekende architect Sjoerd Schamhart. Tot 2003 is het als school in gebruik geweest. Na een periode van leegstand en verloedering is het monumentale pand door woningbouwvereniging Vestia gerenoveerd en in 2011 in gebruik genomen als cultureel centrum Zuid57, met Theater Dakota, een filmzaal (i.s.m. Filmhuis Den Haag) , de instelling Platform57, kunsteducatie door het Koorenhuis, een café-restaurant en verhuur aan cultureel ondernemers. 

  De succesvolle verbouwing was in handen van het architectenbureau Workshop of Wonders in samenwerking met SYB ontwerp en Carrie Zwarts, die ook voor wandschilderingen, interieur, en bewegwijzering zorgden. In en rond het gebouw is beeldende kunst van Willem Hussem, Lotti van der Gaag, Jan Snoeck en Rudy Rooijakkers te zien. Daar zijn, dankzij de activiteiten van Platform57, hedendaagse kunstwerken aan toegevoegd, waaronder fotowerk van Hans Wildschut en Nadine Stijns. Platform57 organiseert op twee zondagen rondleidingen door Zuid57 over het gebouw, de verbouwing en de beeldende kunst in en rond het pand.

  Ben jij nieuwsgierig naar beeldende kunst en naar dit markante gebouw? Dan ben je van harte welkom bij de rondleiding op 6 april om 13.30 uur. De toegang is gratis. Je kan je opgeven door een mail te sturen naar beleke@platform57.nl.