Volg ons: Facebook Twitter

  Dakota op locatie

  Grimmige Sprookjes, Gelderlandschool, 30/31 jan

  Grimmige Sprookjes, te zien op De Gelderlandschool op 30 en 31 januari.

  Grimmige Sprookjes van het Jeugdtheaterhuis komt naar Den Haag. De voorstelling is te zien op De Gelderlandschool (Nijkerklaan 9, Den Haag): op zaterdag 30 januari om 16:00 uur en zondag 31 januari 2016 om 15:00 uur.

  Grimmige Sprookjes
  Grimmige Sprookjes is een familievoorstelling van Carol Ann Duffy en Tim Supple, vertaald door Sanne Parlevliet, geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar. Een familievoorstelling gebaseerd op de bekende sprookjes van de Gebroeders Grimm.  

  Drieëndertig jonge spelers van het Jeugdtheaterhuis nemen je mee op een theatrale reis en laten je zien wat er gebeurt als je in het donkere bos het gebaande pad verlaat. Misschien verdwaal je tussen de bomen of knabbel je samen met Hans en Grietje aan het huisje van de heks. Misschien vecht je mee met IJzeren Hans of dans je met Assepoester de sterren van de hemel op het bal van de prins.

  Enkele reacties van bezoekers:
  “Net met veel plezier, bewondering en trots de voorstelling gezien! Wat een enthousiasme op het podium!”
  “Super leuke dynamische voorstelling en goed gespeeld.”


  Bijzonder project 
  De voorstelling Grimmige Sprookjes is onderdeel van het project Tussen er was eens… en ze leefden nog lang en gelukkig dat het Jeugdtheaterhuis heeft ontwikkeld voor scholen voor primair onderwijs. Hiermee tracht het Jeugdtheaterhuis op een vernieuwende wijze kinderen (en hun ouders/verzorgers, familie en vrienden) te bereiken, die niet vanzelfsprekend met theater in aanraking komen. Na het spelen van de voorstelling op de desbetreffende school, wordt een schooltoneelclub gestart op school. In 15 repetities maken leerlingen van de school samen met een docent van het Jeugdtheaterhuis een korte voorstelling. Ook bij de schooltoneelclub werken vanuit een sprookje van Grimm.


  Kaarten voor Grimmige Sprookjes op 30 en 31 januari (Gelderlandschool) kosten € 5,00 per stuk en zijn te koop bij de Gelderlandschool en te reserveren via www.jeugdtheaterhuis.nl. Leerlingen van de Gelderlandschool betalen €2,50.