Volg ons: Facebook Twitter

  Oproepje aan alle jonge makers!

  Haagse Cultuurankers zijn op zoek naar talent!

  Wij dagen jonge makers uit een korte voorstelling te maken. Speciaal voor Krokus Kabaal, speciaal voor ons publiek.

  De Cultuurankers van Den Haag (Theater & Filmhuis Dakota, Theater De Nieuwe Regentes, Laaktheater, Diamanttheater, Theater de Vaillant, Muzee Scheveningen, Bibliotheken Nieuw Waldeck/Loosduinen en Ypenburg/Leidschenveen.) brengen cultuur dichtbij. Ons gezamenlijke doel is dat theater en cultuur bereikbaar en beschikbaar is voor iedereen in Den Haag. Bij de Cultuurankers kunnen bewoners genieten van (jeugd)theater, dans, film, literatuur, muziek of cabaret. Wij organiseren aansprekende activiteiten en voorstellingen voor een lage prijs.

  De Cultuurankers organiseren dit jaar voor de vierde keer gezamenlijke het Krokus Kabaal, een kinder-kunst festival in de voorjaarsvakantie in Den Haag. Krokus Kabaal biedt betaalbare en kwalitatief goede voorstellingen, actieve programma- onderdelen en gezellige uitjes dichtbij huis. Krokus Kabaal is er speciaal voor die families in Den Haag die nog niet veel met kunst in aanraking komen. In 2019 voegen we een vernieuwing toe:

  Wij dagen jonge makers uit een korte voorstelling te maken. Speciaal voor Krokus Kabaal, speciaal voor ons publiek.

  Jij bent:
  Een jonge professional, actief in het werkveld als maker, performer, docent, muzikant of schrijver. Jij wilt je graag verder ontwikkelen als maker. Jij bent bekend met de stad Den Haag en zijn diverse inwoners. Je kunt vraaggericht werken, je bent flexibel en hebt ervaring met kinderen. Opleiding is niet relevant, wel heb je passie, kennis en ervaring.

  Wij vragen:
  Een aansprekende, toegankelijke, flexibele voorstelling van hoge kwaliteit. Waarbij de nadruk ligt op het bereiken van het cultuuranker- publiek. De voorstelling richt zich op kinderen tussen de vier en acht jaar en is door de vorm en inhoud geschikt om op verschillende plekken in Den Haag te spelen. Denk aan prachtige theaterzalen, rumoerige foyers en openbare bibliotheken. De voorstelling is toegankelijk in thematiek en uitstraling, en van hoge kwaliteit. Duur: 20 min. (Overkoepelend) thema is Kleur.

  De voorstelling zal spelen tijdens het kinder- kunst festival Krokus Kabaal, het festival van de Haagse Cultuurankers. Gedurende het jaar wordt de voorstelling op diverse festivals en podia geprogrammeerd.

  Wij bieden:

  • Vergoeding op basis van leeftijd en ervaring. Daarnaast is er een bescheiden productie budget beschikbaar en budget voor spelers.
  • Begeleiding op gebied van: Inhoud, proces, techniek, decor en PR vanuit de cultuuranker podia. Daarnaast een externe coach uit professionele circuit. Passend bij jouw ambitie als maker.
  • Uitbreiding van je Haagse culturele netwerk.
  • De mogelijkheid de voorstelling verder uit te bouwen en te spelen voor het Haagse onderwijs.

  Randvoorwaarden voorstelling:

  • Sluit aan bij de visie op programmering: kwalitatief goed en betaalbaar, toegankelijk, uitnodigend, cultureel divers en interactief.
  • Sluit aan bij de actualiteit en kleurrijke diversiteit van Den Haag.
  • Is flexibel te plaatsen op verschillende locaties: bibliotheek, theater, winkelcentra, festivals binnen en buiten. Kan eenvoudig rondreizen in Den Haag.
  • Bevat diverse elementen zoals muziek, dans, interactie.
  • Maximaal twee acteurs, dansers of muzikanten.

  Tijdspad:
  De voorstelling speelt iedere dag in de week van 23 februari t/m 1 maart 2019Op 24 februari vindt de première plaats in de verschillende bibliotheken. Repeteren binnen je eigen planning. Hierbij kun je gebruik maken van ruimtes van verschillende cultuurankers, mits deze beschikbaar zijn.

  Doe je mee?
  Stuur voor 14 januari een korte motivatie en CV naar: sara@theaterdakota.nl

  Wanneer we je uitnodigen op gesprek vragen we je een korte pitch te doen. Hierin kun je toelichten waarom jij deze kans wilt grijpen en welk concept je wilt uitwerken tot een korte kwalitatieve voorstelling voor de jeugd van 4 t/m 8 jaar. Selectie data: woensdag 23 januari rond 17.00 uur of vrijdag 25 januari 15.00 uur. Voor meer informatie: sara@theaterdakota.nl