Volg ons: Facebook Twitter

  Springplank Festival

  Gezocht: productie en pr- talenten

  Soort vacature

  2 werkervaring-vacatures voor de periode van 19 maart t/m 1 juni, inclusief te volgen ondernemerstraject.

  Organisatie: Studio de Bakkerij (Rotterdam) en Theater Dakota (Den Haag)

  Functie: productie- en pr– assistent theaterfestival

  Plaats: 1 vacature in Rotterdam en 1 in Den Haag.

  Omvang: In overleg, ongeveer 1 à 2 dagen in de week.

  Sluitingsdatum: 5 maart 2018

  Springplankfestival

  Het Springplankfestival is een jaarlijks terugkerend festival voor jonge makers. Het biedt letterlijk een springplank het werkveld in voor jonge, kort geleden afgestudeerde theatermakers en performers. Het festival vindt plaats in mei en juni, in Studio de Bakkerij in Rotterdam, en in Theater Dakota in Den Haag.

  Het thema van dit jaar is Nieuw Gebied. Samen met de makers onderzoeken we op welke manier de buitenwijken van een stad, bijdragen aan haar identiteit. De jonge makers doen research in de wijk waarin het theater ligt, en vertalen hun ervaringen vervolgens vanuit hun eigen makerschap naar een voorstelling of performance voor de kleine en middelgrote theaterzaal.

  Voor dit festival zoeken we voor de periode van 19 maart t/m 1 juni:

   

  1 productie- en PR talent Rotterdam 1 productie- en PR talent Den Haag

  (1 à 2 dagen per week)

   

  Werkzaamheden

  De productie talenten draaien mee in de organisatie van het festival. Ze leren alles wat er komt kijken bij de praktische organisatie van een jonge makers-festival, en ondersteunen de artistiek coördinator en productieleiders van het project bij de uitvoering van de plannen.

  Taken

  • Je denkt samen met de coördinatoren, mee over de productionele plannen voor de jonge makers in jouw stad. Je draagt eigen ideeën aan en helpt bij de uitvoering van de plannen.
  • Je ondersteunt de jonge makers bij de uitvoering van hun plannen; je bedenkt bijvoorbeeld waar ze bepaalde decorstukken of kostuums kunnen vinden, en helpt bij het vinden van materiaal. Ook denk je mee over oplossingen die realiseerbaar zijn binnen een klein budget.
  • Je helpt de jonge makers met het bedenken van een PR-plan.
  • Je bent aanwezig bij de makersbijeenkomsten op 21 maart, 24 april en 12 en 13 mei, en helpt mee deze te organiseren.
  • Je helpt de makers bij het samenstellen van decor, kostuum, licht en geluid. Je houdt bij welke kosten er worden gemaakt en helpt de makers bij het maken van een draaiboek. Je communiceert hierover met de coördinatoren van het project.
  • Je helpt de makers bij het maken van een praktisch plan voor de randprogrammering, en de realisatie daarvan.
  • Je bent aanwezig tijdens de festivaldagen in jouw stad, en denkt mee over de verplaatsing van de voorstellingen van de kleine zaal in Rotterdam, naar de grote zaal in Den Haag.

  Het festival vindt plaats op 26 en 27 mei in Rotterdam en op 31 mei en 1 juni in Den Haag.

  Je bent betrokken bij het festival van 19 maart tot en met 1 juni. De intensiteit van je werkzaamheden zal, naarmate het festival eraan komt, toenemen. We vragen je om gemiddeld één dag per week voor het festival beschikbaar te zijn. In het begin zal dat soms wat minder zijn, naar het einde toe waarschijnlijk meer!

  Wij bieden

  Een uitdagende en inspirerende leer- en werkomgeving waarin je in korte tijd alle ins en outs van een festival voor jonge makers leert kennen. Je ontdekt wat er komt kijken bij het maken van een korte voorstelling, die gebaseerd is op ervaringen van de makers in de wijk.

  Je leert Theater Dakota en Studio de Bakkerij en haar medewerkers kennen en komt in contact met dé nieuwe Rotterdamse en Haagse jonge makers van morgen; de mensen waar je in de toekomst misschien wel vaker samenwerkingen mee aan wilt gaan!

  Je krijgt de kans om samen met de jonge makers mee te doen aan het ondernemerstraject dat wij bieden. Kortom; ook voor jou als productie-talent is dit festival een echte springplank het werkveld in!

  Uiteraard word je begeleid bij je productionele taken en ontvang je een kleine vergoeding voor je werkzaamheden.

  Functie – eisen

  Woonachtig in Rotterdam / Den Haag of in de directe omgeving.
  Afgestudeerd aan een productie-opleiding van een HBO kunstvakopleiding. 

  Persoonlijke eigenschappen

  • Je bent een aanpakker, positief ingesteld en flexibel.
  • Je bent gedreven en hebt echt productie-talent.
  • Je hebt een proactieve houding.
  • Je hebt affiniteit met jonge makers en vindt het leuk hen te ondersteunen in hun werkzaamheden.
  • Je bent flexibel en vindt het een uitdaging om creatieve oplossingen te bedenken.

  Lijkt dit je leuk? Stuur dan vóór 19 maart je motivatie en een beknopt CV naar irma@studiodebakkerij.nl (voor Rotterdam) óf naar sara@theaterdakota.nl (voor Den Haag).

  Meer informatie over het festival vind je HIER