Volg ons: Facebook Twitter

  Refused/ Revisited

  Foto - expositie en Debat (26 sept)

  Afbeelding niet gevonden.

  In 2008 en 2010 fotografeerde Willem Poelstra Den Haag Zuidwest. De wijken in stadsdeel Den Haag Zuid West (Morgenstond, Bouwlust, Vrederust en Moerwijk) vormen een groot deel van de gemeente Den Haag. Samen hebben zij de omvang van een middelgrote Nederlandse stad. In 2007 wees minister Ella Vogelaar veertig wijken aan waar extra investeringen de leefbaarheid moesten verbeteren. Den Haag Zuidwest stond ook op die lijst. Door de jaren heen kreeg de wijk al veel benamingen: van Volkswijk, Achterstandswijk en Aandachtswijk tot Prachtwijk, Vogelaarwijk en Krachtwijk. 

  Foto-expositie
  Op initiatief van Theater en Filmhuis Dakota, stadsdeel Escamp en het Haags Historisch Museum is de foto-expositie Refused/Revisited van fotograaf Willem Poelstra terug in de wijk. De expositie is van vrijdag 16 augustus t/m vrijdag 27 september te zien in het Stadsdeelkantoor Escamp (Leyweg 813, 
2545 HA Den Haag. Open maandag t/m vrijdag van  8.00 tot 16.30 uur, dinsdag tot 20.00 uur).

  Debat
  Naar aanleiding van de foto-expositie wordt er op donderdag 26 september (aanvang 20.00 uur) in Theater Dakota een debat georganiseerd. Het thema van dit debat is De toekomst van een Krachtwijk. Het gesprek wordt geleid door Peter ter Horst. Toegang is gratis, u bent van harte welkom!

  Willem Poelstra
  Willem Poelstra’s carrière in de fotografie begon in 2002. Drie jaar later studeerde hij cum laude af aan de Foto Academie in Amsterdam met de serie 112, over de Amsterdamse ambulance. Met zijn fotoseries won hij meerdere prijzen, waaronder vier maal bij de Zilveren Camera. In 2011 kreeg de serie DHZW, een fotoserie over de wijk Den Haag Zuidwest, de eerste prijs in de categorie ‘documentair’. Zijn werk is rauw en staat dicht op de maatschappij. De verhalen achter zijn foto’s zijn confronterend, de beelden ingetogen en respectvol.


   

  Foto-expositie REFUSED/REVISITED van fotograaf Willem Poelstra
  Vrijdag 16 augustus t/m vrijdag 27 september 2013, Stadsdeelkantoor Escamp (Leyweg 813
, 2545 HA Den Haag.
 Open ma t/m vr 8.00 tot 16.30 uur, dinsdag tot 20.00 uur).

  DEBAT 
  De toekomst van een Krachtwijk... debat o.l.v. Peter ter Horst
  Theater Dakota, donderdag
26 september, aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.
  Reserveren: 070 326 55 09