Volg ons: Facebook Twitter

  Dakota Hoogtepunten

  Film in de Zomer

  Afbeelding niet gevonden.

  In de Zomer presenteert Theater en Filmhuis Dakota (i.s.m. Filmhuis Den Haag) de film-hoogtepunten van afgelopen seizoen.

  In de Zomer presenteert Theater en Filmhuis Dakota (i.s.m. Filmhuis Den Haag) de film-hoogtepunten van afgelopen seizoen. De mooiste, best bezochte, meest aansprekende films draaien nog een keer en wel van donderdag 18 juli t/m woensdag 28 augustus: 

  De volgende films worden in Theater en Filmhuis Dakota in de zomerperiode gedraaid (onderaan vindt u een PDF met alle exacte tijden en de indeling van de films):  Rouille et d'Os (18 t/m 31 juli)

  "Ik ben een terriër: altijd op zoek naar de beste brokken in de bak”, zei Matthias Schoenaerts na zijn succes met Rundskop, en dat kan hij weer zeggen na zijn hoofdrol in de nieuwste film van Jacques Audiard, die internationaal doorbrak met De battre mon coeur s'est arrêté en Un prophète. Alain van Versch (kortweg Ali) woont in Noord-Frankrijk en krijgt zijn zoontje van 5 in z’n schoot gedumpt. Hij heeft geen geld, nooit gehad. Dan is het handiger om bij zijn zus in Antibes in te trekken: sores is minder pijnlijk in de zon. Hij neemt allerlei klusjes aan, nachtwaker, portier, en in een nachtclub ontmoet hij Stéphanie. Zij heeft een droombaan: orka’s dresseren in het Aqua Park van Antibes. Een relatie zit er natuurlijk niet in, maar nadat Stéphanie haar beide benen heeft verloren na de beet van een orka ontstaat er tussen hen toch een speciale relatie. Wanneer Ali deelneemt aan illegale boksgevechten, wordt zij zijn manager.  Intouchables (18 t/m 31 juli)

  De aan een rolstoel gekluisterde miljonair Phillipe woont in een kast van een huis in Parijs. In diezelfde stad werkt de jonge Senegalees Driss aan schimmige zaakjes. Omdat hij een uitkering krijgt moet hij wel af en toe solliciteren. Dan wordt hij plots aangenomen als de verzorger van Philippe.

  A Royal Affair (1 t/m 14 augustus)

  Christian VII is de mentaal zieke koning van Denemarken en getrouwd met zijn vijftienjarige nicht Caroline Mathilde. De lijfarts van de koning, Johann Friedrich Struensee, weet steeds meer macht naar zich toe te trekken en brengt zo de Verlichting naar Denemarken. Dan beginnen de lijfarts en de koningin een hartstochtelijke affaire.   Mr Lazhar (1 t/m 14 augustus)

  Het hartverwarmende verhaal van Monsieur Lazhar, een Algerijnse immigrant, die leraar wordt in een lagere school in Montréal. Hij neemt er de plaats in van een lerares die tragisch om het leven is gekomen. Steeds meer raken de leerlingen gesteld op de eigenzinnige Monsieur Lazhar, die hen helpt met hun verdriet en rouw om hun vorige lerares. 

  Amour (15 t/m 28 augustus)
  Ontroerende film over de liefde van een echtpaar dat vecht tegen de genadeloze klappen die de ouderdom uitdeelt. De nieuwe film van Michael Haneke (Das Weiße Band, Caché), met Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva en Isabelle Huppert. Won met overtuiging de Gouden Palm op het filmfestival Cannes 2012 en Beste Europese film en winnaar van de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.   De Marathon (15 t/m 28 augustus)

  Een groep mannen van middelbare leeftijd werken allen bij een garage die in de financiële problemen zit. Om de garage te redden doen ze mee aan de marathon van Rotterdam terwijl ze gesponsord worden door een mysterieuze Egyptenaar. Komisch en ontroerend, een absolute aanrader. Bestseller van filmseizoen 2012 - 2013 in Theater en Filmhuis Dakota.

  Kijk HIER voor exacte tijden en indeling films.

  Bestellen van kaarten via 070 326 55 09 of aan de kassa van Theater en Filmhuis Dakota (Zuidlarenstraat 57).

  Er zijn naast de hoogtepunten van afgelopen seizoen ook Kinderfilms in de Zomer in Theater en Filmhuis Dakota te zien. Bovendien gaat Naar de film met Rob gaat door in de zomer!