Volg ons: Facebook Twitter

  2 Turven Hoog Festival

  do 24 en za 26 maart

  In maart 2016 is weer Festival 2 TURVEN HOOG op locatie Den Haag. Het is de vijfde editie van het avontuurlijkste theaterfestival voor families met jonge kinderen van 0 t/m 6 jaar. Op donderdag 24 en zaterdag 26 maart in Theater Dakota. 


  Hieronder het programma van Dakota (klik op de groen/blauwe titels voor meer informatie en kaartverkoop)

  Donderdag 24 maart, 9.30 en 11.00 uur
  KLUIZELAAR - Simone de Jong
  Genre: Beeldend theater
  Leeftijd: 2 t/m 5 jaar
  Duur: 30 minuten, na afloop van de voorstelling mag er in het decor gespeeld worden.
  Kluizelaar is een beeldende voorstelling over een mini-huis. De bewoner is niet thuis. Maar we horen hem wel...
  Zaterdag 26 maart
  LE SON DE LA SÈVE (FR) - Geluiden in het bos-           
  Leeftijd: 1 t/m 6 jaar en volwassenen
  Genre: Interactief muziektheater (taal geen probleem)
  Datum: za 26 maart, 10.00 uur, 12.00 uur en 15.00 uur
  Duur: 40 min
  Kom mee jammen, tokkelen, beroeren en improviseren. Er is weinig uitleg nodig, de eeuwenoude bomen spreken voor zich. En intussen maken de muzikanten van deze aanstekelijke drumsessie een heus concert.

  AANGEWAAID
  Cie sQueezz/Anne-beth Schuurmans 
  Leeftijd: 2 t/m 6 jaar en volwassenen
  Genre: Interactieve voorstelling met dans en live muziek (taal geen probleem)
  Zaterdag 26 maart, 11.00 en 14.00 uur
  Duur: 30 min
  Een muzikaal en dansant verhaal dat samen met het publiek wordt verteld over dingen die aan komen waaien en die je niet ziet.
  In de foyer vind je een installatie van de kunstenaars Francy van den Heuvel en Diederike Smits voor baby's, peuters, kleuters en volwassenen waarin je je goed kunt verstoppen.

  Van 6 t/m 28 maart reist Festival 2 Turven Hoog vanuit het moederfestival in Almere met een aantal voorstellingen en installaties langs 13 verschillende theaters in drie locatiesteden in Nederland: Amsterdam (6 t/m 20 maart), Den Haag (20 t/m 26 maart) en Haarlem (28 maart, 2e paasdag). 2 Turven Hoog staat voor zinnenprikkelende, bijzondere en vaak nieuwe - speciaal voor het festival ontwikkelde - voorstellingen en installaties voor de allerkleinsten van 0 t/m 6 jaar.


  2 Turven Hoog is een platform dat de kwaliteit in de podiumkunsten voor de allerkleinsten van 0 t/m 6 jaar stimuleert en aanjaagt. 2 Turven Hoog coproduceert onder andere nieuwe voorstellingen van Nederlandse makers. Daarnaast begeleidt 2 Turven Hoog in de zogenoemde 'Proeftuin' en in het project 'Jong Beginnen' kunstenaars en makers in hun eerste voorstelling of installatie voor jonge kinderen. Jaarlijks is er een groot internationaal theaterfestival in Almere tijdens het eerste weekend van oktober.  Daarna reizen de voorstellingen en installaties die in samenwerking met het festival zijn gemaakt, door het land onder de naam 2 Turven Hoog op locatie.