Volg ons: Facebook Twitter

  Wij zoeken een...

  Directeur/Bestuurder

  Theater en Filmhuis Dakota is sinds november 2011 hét theater en filmhuis van stadsdeel Escamp in Den Haag met een verrassende veelheid aan voorstellingen en de nieuwste films. Gehuisvest in het verzamelgebouw ZUID57 beschikt Dakota over een theaterzaal met 186 stoelen, een filmzaal met 63 stoelen, een studio voor presentaties en workshops en twee spiegelzalen voor de verhuur.
  Het aanbod is uitermate gevarieerd; cabaret, muziek, toneel, literatuur, kinder- en jeugdvoorstellingen en dans.

  Theater Dakota bevindt zich in het hart van het stadsdeel Escamp en betrekt de inwoners graag bij alle activiteiten. Dat doet Dakota onder andere door het mogelijk te maken dat cultureel diverse stadsdeelbewoners optreden en gastprogrammeren bij terugkerende Dakota happenings. Voorbeelden hiervan zijn het jaarlijkse lentefeest (onder andere een open podium met diverse culturen uit het stadsdeel), de serie ‘Escamp presents’ (theater voor en door Escamp) en het Lichtjesfeest met dit jaar: ‘Dansculturen in de wijk’. Daarnaast ondersteunt Dakota eigen initiatieven van cultureel diverse stadsdeelbewoners, zoals het zangtraject Level UP!, het optreden van Turkse zanggroepen uit Escamp, het jaarlijkse Holi-feest, de Turkse avond Kültür en het optreden van wijkorkest Morgen-stond. Ook richt Dakota zich bewust en actief op kinderen en hun opvoeders en jongeren door de samenwerking met scholen te versterken. Als cultuuranker wil Dakota binden en boeien om zo het leven van de buurtbewoners extra glans te geven.

  De organisatie bestaat uit een kleine, betrokken groep medewerkers (circa 7 fte’s) die voor de diverse onderdelen (frontoffice, techniek, programmering, marketing, educatie en verhuur) verantwoordelijk is en samenwerkt met een groep van ongeveer twintig vrijwilligers. Het streven is om het aantal vrijwilligers uit te breiden en ook onder de vrijwilligers de diversiteit te zoeken.

  De organisatie heeft sinds het vertrek van de voormalige directeur nu een jaar een tijdelijke directie. In het belang van een structurele oplossing wordt nu gezocht naar een permanente directeur met kennis van zaken en met passie om met medewerkers en vrijwilligers een team te vormen dat het theater en filmhuis – zowel in de wijk en de stad als bij de gemeente en het stadsdeel – krachtig en eigentijds op de kaart zet. Muren slechten, verbinden en zelf met theater en cultuur de wijk in.
   

  Directeur / Bestuurder


  De directeur werkt in overeenstemming met het advies van Commissie Meerjarenbeleidplan Kunst en Cultuur 2017-2020 van Den Haag. Daarin worden de doelen en ontwikkeling van de cultuurankers beschreven. Dakota moet zich inhoudelijk verder versterken door duurzaam en pluriform te programmeren. Daarnaast wordt aangeraden dat Dakota zich nog verder in de wijk wortelt en dat ook in de programmering uit te drukken; een weg die al ingeslagen is.

  De directeur geeft verder richting aan zijn/haar medewerkers om zichtbaar en als team, in samenwerking met wijkbewoners, Escamp cultureel te verrijken. Hierbij zijn de volgende elementen belangrijk: aandacht voor duurzaamheid, diversiteit, extern gericht zijn, met de juiste mensen en organisaties schakelen terwijl het huis op orde is. En daarnaast: het verbinden van de zakelijke kant met de inhoud en het actief exploreren van allerlei vormen van samenwerkingsmogelijkheden. Hij/zij acteert duidelijk als spin in het web.

  Resultaten op hoofdlijnen
  De directeur legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht en is belast met de dagelijkse leiding van de organisatie. Hij/zij zet neer:

  • de visie en strategie van Dakota;
  • een effectieve en doelmatige bedrijfsvoering bij Dakota en een ontwikkeld en geïmplementeerd strategisch en tactisch beleid (financieel, personeel en opleidingen, ICT, facilitair, subsidies en investeringen);
  • een enthousiast en optimaal functionerend team medewerkers, in vaste dienst en vrijwilligers;
  • een relevant relatienetwerk op tactisch en strategisch niveau met diverse externe partijen instellingen en organisaties, met als doel een herkenbare en positieve positionering van Dakota.

  Functie-eisen
  De directeur heeft:

  • een academische of HBO- opleiding met relevante aanvullingen (financieel-economisch, personeel, cultureel);
  • naast het vermogen tot culturele beleidsanalyse en beleidsontwikkeling ook een hands-on mentaliteit om de diepte en de details in te gaan;
  • relevante en aantoonbaar succesvolle managementervaring;
  • specifieke kennis en ervaring op het gebied van financiering van cultuur;
  • kennis van de recente ontwikkelingen op het gebied van cultuur / cultuurankers;
  • uiteraard grote affiniteit met cultuur;
  • bij voorkeur bi-culturele achtergrond en afkomstig uit Den Haag of omgeving.

  Competenties
  De volgende competenties en persoonlijkheidskenmerken worden nadrukkelijk in de directeur gezocht:

  • boegbeeld;
  • verbindend vermogen, open houding;
  • charisma;
  • enthousiasme en passie én in staat die over te brengen;
  • netwerker;
  • daadkrachtig people manager;
  • hands-on mentaliteit, benaderbaar;
  • commerciële kansen zien en kunnen omzetten in resultaten;
  • analytisch en strategisch vermogen;
  • communicatieve vaardigheid dat wil zeggen mensen op alle niveaus ‘mee kunnen nemen’, bruggen slaan en weerstanden overwinnen.

  Arbeidsvoorwaarden
  Afhankelijk van leeftijd en ervaring gebaseerd op een fulltime dienstverband wordt een salaris geboden van € 3.352,- tot € 5.280,-. Op deze functie zijn verder van toepassing de Arbeidsvoorwaarden van Stichting Dakota. Aanstelling is voor een jaar. Afhankelijk van de behaalde resultaten is het de bedoeling te komen tot een vaste aanstelling.

  Informatie over de procedure
  De werving en selectie van deze functie wordt gedaan door Geertrui van Gorkom van Van Gorkom Executive. Voor nadere informatie over de functie kunt u vanaf 26 oktober 2016 contact opnemen via telefoonnummer 06-36368677.

  Kandidaten worden van harte uitgenodigd hun cv met motivatiebrief vóór 4 november 2016 te sturen naar info@vangorkomexecutive.com of deze via de website www.vangorkomexecutive.com te uploaden. De eerste gesprekken met Geertrui van Gorkom vinden plaats in de weken 45 en 46. De selectiegesprekken bij Dakota worden op 24 en 29 november 2016 gehouden. Het assessment staat op 30 november 2016 gepland.