Volg ons: Facebook Twitter

  Extra rondleidingen!

  Expositie De Wereld in Den Haag, nog t/m 29 november!

  De expositie De Wereld in Den Haag in Theater Dakota. Nog te zien t/m 29 november. Nu met extra rondleidingen!

  De expositie ‘De Wereld in Den Haag’ van het Haags Historisch Museum gaat de stad in. Tot en met november 2015 staat de expositie in de verschillende stadsdelen van Den Haag. Gratis entree.

  Te zien in Theater Dakota  t/m zondag 29 november.
  Officiële opening op dinsdag 3 november, 19.30 - ongeveer 20.30 uur

  Van oudsher heeft Den Haag een grote aantrekkingskracht op mensen vanuit de hele wereld. De sporen die zij nalieten vinden we terug in het straatbeeld, in het interieur, de kunst en in typisch Haagse gebouwen en producten zoals het Rozenburg porselein, de Haagse Passage en het Kurhaus. In de tentoonstelling ‘De Wereld in Den Haag' laten portretten van migratie zien hoe markante personen uit heden en verleden hun stempel drukten op de stad. Ontmoet deze individuen en bekijk de stad met andere ogen.

  Naast de prachtige panelen van het Haags Historisch Museum vind je in Dakota ook de mooie verhalen van Escampse bewoners over migratie, aankomst en vertrek. De verhalen zijn verzameld door Riboet verhalenkunst. Er is ook een foto-expositie waarop bewoners van Escamp zijn geportretteerd met hun meest dierbare, tastbare herinnering.

  De hele maand november is de expositie in Dakota te zien. Er worden gedurende de maand rondleidingen georganiseerd.


  U kunt de expositie gratis bezoeken. Dakota is elke dag geopend. Er zijn georganiseerde rondleidingen op:

  za 7 november, 19.00 uur
  wo 11 november, 19.30 uur
  vr 13 november, 19.30 uur
  zo 15 november, 13.30 uur 
  zo 22 november, 14.00 uur 

  Rondleidingen zijn gratis. Wel graag even reserveren via kassa@theaterdakota.nl of 070 326 5509. De rondleidingen duren ongeveer een kwartier tot 20 minuten.